KAKVA DRAMA U INDIJAN VELSU: Srbin spasavao dve meč lopte, pa srušio Hrvata

Novosti online

13. 03. 2022. u 22:29

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se večeras u treće kolo Indijan Velsa, pošto je posle velike borbe savladao iskusnog Hrvata Marina Čilića rezultatom 2:1, po setovima 6:7 (7:9), 6:3, 7:6 (8:6).

КАКВА ДРАМА У ИНДИЈАН ВЕЛСУ: Србин спасавао две меч лопте, па срушио Хрвата

FOTO: AP/Tanjug

U prvom setu je Čilić prvi osvojio gem na servis rivala, poveo je sa 5:2, ali je onda Kecmanović uspeo da uzvrati, dobio tri naredna gema i potom izborio taj-brejk. Srpski teniser je sjajno započeo taj-brejk, poveo sa 4:0 i izgledalo je da nezadrživo grabi ka osvajanju prvog seta, ali je Čilić uspeo da uhvati priključak i da potom na razliku napravi preokret za 9:7 i osvajanje prvog seta.

To nije poremetilo Kecmanovića koji je bolje zaigrao na startu drugog seta, uz brejk prednosti je poveo sa 3:0 i tu prednost je uspeo da zadrži do kraja seta, iako se u poslednja dva gema vodila maratonska borba.

U trećem setu se već igralo gem za gem, mada je Kecmanović već u prvom gemu propustio tri vezane brejk lopte. 

Odluka o pobedniku pala je u još jednom taj-brejku, gde je Kecmanović ponovo prokockao vođstvo, od 2:4 je Čilić stigao do 6:4 i dve meč lopte, ali kada je bilo najteže srpski teniser je bio najbolji, dobio je četiri naredna poena i ostvario veliku pobedu posle dva sata i 55 minuta igre.

U trećem kolu Kecmanović će se sastati sa boljim iz duela Ože-Alijasim - Van de Zandšulp.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili