HAČANOV SAVLADAN, DA SE PRIPREMI VESELI: Đoković u četvrtfinalu Dubaija

Novosti online

23. 02. 2022. u 15:17 >> 17:28

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Dubaiju posle pobede nad KArenom Hačanovim sa 2:0, po setovima 6:3, 7:6(2).

ХАЧАНОВ САВЛАДАН, ДА СЕ ПРИПРЕМИ ВЕСЕЛИ: Ђоковић у четвртфиналу Дубаија

Tanjug/AP

Đoković - Hačanov 6:3, 7:6

Prvi set rešen je za pola časa, uz skoro savršenu igru najboljeg tenisera sveta. pokazao je Novak bogat repertoar udaraca i osvajao poene forhend paralelama i dijagonalama, smečevima... 

Hačanov je u drugom setu pružio mnogo veći otpor, u dva navrata je Novak morao da serbira za ostanak u setu. Ipak, kad je set ušao u taj-brejk, Rus je uspeo samo da vrati jedan mini-brejk pri rezultatu 1:2, do kraja 13. igre osvojio je samo još jedan poen. 

Novak je tako trijumfalno završio i drugi meč posle povratka na teren posle prinudne pauze. Protivnik u borbi za polufinale biće mu na opšte iznenađenje Jirži Veseli koji je šokirao favorizovanog Bautistu Agua (6:2, 6:4).

DRUGI SET

7:6 - Hačanov je osvojio prvi poen u taj-brejku, a Nole je uzvratio sa dva servis-vinera. Usledio je duži poen koji je Đoković osvojio drop-šotom i greškom rusa na mreži za 3:1. Hačanov je odmah u narednom poenu vratio mini-brejk, ali je Novak opet uključio drop-šot kojim je izmorio Rusa. osvojio je Srbin i naredna dva poena i stigao do četiri meč lopte. Iskoristio je prvu monstruoznim reternom i stigao do četvrtfinala.

6:6 - Gledaćemo taj-brejk u drugom setu. Novak je bio savršen kad je bilo najvažnije i s nulom dobija gem koji je završio šestim asom na ovom meču.

5:6 - Hačanov je obezbedio taj-brejk u drugom setu, Novak u narednom gemu servira da ga obezbedi.

5:5 - Još jedan fenomenalan gem Karena Hačanova, ali je i n ovak popravio igru i uspeo da prekine seriju Rusa od tri osvojena gema zaredom

4:5 - Nekoliko puta imali su i jedan i drugi priliku da osvoje gem. Na kraju više koncentracije imao je Hačanov koji koristi nešto slabiji period Novakove igre i stiže do 5:4. Novak će servirati za ostanak u setu iako je imao dve brejk-lopte.

4:4 - DRAMA U DUBAIJU! Karen Hačanov je vratio brejk. Napravio je dvostruku grešku novak, a zatim i poslao jednu laku loptu u aut što je rusu donelo dve rejk-lopte. iskoristio je prvu.

Stefan Đoković uživa u meču tate Novaka, koga dva gema dele od plasmana u treće kolo.

4:3 - Drugi uzastopni servis-gem Hačanova koji Rus osvaja sa nulom. Očigledo je da je Nole odlučio da se ne umara mnogo i da samo čuva brejk prednosti.

4:2 - Dva gema dele Đokovića od plasmana u treće kolo. Opet je bilo malih problema, ali više kao rezultat opuštanja nego što je Hačanov pripretio, iako se mora priznati da se Rus ne predaje. 

3:2 - Posle maratonskog gema, usledio je jedan ekspresni koji je pripao Rusu bez izgubljenog poena.

3:1 - KAKAV GEM! Sedam i po minuta je trajala borba. Opet je zapretio Hačanov na Novakov servis i stigao do dve brejk lopte, ali naš teniser to rešava asom i servis-vinerom za đus. Usledio je jedan duži poen posle koga je Rus osvojio treću brejk-loptu. Opet je Đoković pokazao psihološku snagu i odservirao, ovaj put izmenjenim redosledom - viner pa as, i stigao do gem-lopte. Uzvratio je Hačanov odličnim reternom za novi đus, ali posle toga nije više imao snage pa je Novak potvrdio brejk.

2:1 - NOVI BREJK! 

1:1 - Malo je požurio Novak kao da želi što pre da završi ovaj meč. Hačanov je malo pripretio i stigao do đusa, ali usledio je viner forhend paralelom, pa odmah zatim i as.

0:1 - Lepo je počeo Hačanov svoj prvi servis-gem u drugom setu i poveo sa 30:0, ali onda je Nole pojačao i stigao do izjednačenja. Ipak, nije se predavao Hačanov pa je i uz malo sreće, kad je Novakova loptica od neca otišla u aut, ipak stigao do 1:0 na startu drugog dela igre.

PRVI SET

6:3 - Prvi set pripao je srpskom teniseru. Sve je radio novak u ovom delu igre, odličan prvi servis i bekhend, forhend dijagonale i paralele, smeč pa čak i izlazak na mrežu. Hačanov jednostavno nije znao šta ga je snašlo i prvi set rešen je za pola sata igre.

5:3 - Odservirao je duplu servis grešku na gem-loptu Hačanov, ali je rizičnim servisom iskoristio drugu.

5:2 - Nema Hačanov rešenje za Novakov forhend. Đoković bez izgubljenog poena osvaja peti gem, pa će Rus u narednom servirati za ostanak u setu.

4:2 - Odlično servira Hačanov, ali ima problema čim dođe do duže razmene jer Novak igra veoma raznovrsne udarce. Osvaja poene i forhendom i bekhendom, a u par navrata je uspešno i smečovao rivala. 

4:1  Bez većih problema, Đoković potvrđuje brejk i vodi sa 4:1. 

3:1 - BREJK U PRAVOM TRENUTKU: Izdao je Hačanova prvi servis što je srpski as iskoristio na pravi način. Iskoristio je drugu od tri brejk lopte iako je Hačanov pokušao da ostane u gemu čelendžom koji mu nije "prošao".

2:1 - imao je malo problema sa prvim servisom Novak, baš kao i na početku meča prvog kola protiv Muzetija, ali je uspeo da ga popravi i na kraju osvoji gem moćnom forhend paralelom.

1:1 - Imao je malo problema na početku svog servis-gema Hačanov, ali je uspeo da izjednači. 

1:0 – Jedna Novakova dupla servis greška bilo je sve što je Hačanov poentirao u uvodnom gemu.

Novak će prvi servirati.

Teniseri izlaze na teren i meč će uskoro da počne. Tribine su, kao i prvog dana, ispunjene navijačima našeg asa i srpskim trobojkama.

Srđan i Dijana na tribinama u Dubaiju

Među njima su i Novakovi roditelji koji su se srdačno pozdravili sa bivšim trenerom njihovog sina Borisom Bekerom.

UOČI MEČA

Ruski teniser je pet puta izlazio na crtu našem asu i ima samo jednu pobedu, ali je nju ostvario u jedinom finalu koje su igrali - 2018. godine na mastersu u Parizu.

Hačanov je u prvom kolu posle velike borbe eliminisao Australijanca Aleksa de Minora. Podsetimo, prvi igrač sveta je na startu turnira bio bolji od Lorenca Musetija - 6:3, 6:3.

BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)