"NE KAJEM SE ŠTO NISAM UZEO BRITANSKI PASOŠ! NAPROTIV!" Novak Đoković i izjava koju mu Englezi neće oprostiti

D. N.

17. 02. 2022. u 22:15

NOVAK Đoković je u obraćanju građanima Srbije otkrio i šta misli o trenutku koji je u mnogome mogao da mu promeni ne samo karijeru, već i čitav život.

НЕ КАЈЕМ СЕ ШТО НИСАМ УЗЕО БРИТАНСКИ ПАСОШ! НАПРОТИВ! Новак Ђоковић и изјава коју му Енглези неће опростити

RTS

Najbolji teniser sveta je tokom gostovanja na RTS-u upitan i sledeće:

"Kada ste imali samo 14 godina, tada ste imali ponudu da dobijete pasoš Velike Britanije i nastupate za nju, ali ste je Vi i Vaš otac, Srđan, odbili iako bi ona, kako ste govorili, rešila sve vaše tadašnje probleme. Da li bi ona rešila i sve Vaše sadašnje probleme? Da li bi se išta od ovoga događalo da je Novak Đoković došao u Melburn sa pasošem Velike Britanije?"

A odgovor je glasio ovako:

- Ne bih se bavio previše pretpostavkama šta bi bilo kad bi bilo. Ja se ne kajem što to nismo uradili. Naprotiv! Zahvalan sam i zadovoljan sam što smo doneli odluku koju smo doneli, da ostanem u Srbiji i da i dalje imam srpski pasoš i igram za Srbiju. Ja se ne žalim što sam prolazio kroz određen golgote u mom životu, zato što znam da ima mnogo ljudi koji su mnogo gore prošli od mene i koji i dan danas imaju ogromne poteškoće. Ja sam imao sreću, uz, naravno, veliku podršku moje familije, da se bavim sportom koji volim i da sam veoma uspešan u njemu i da u njemu imam mnoge benficije, uključujući i brojne finansijske. Tako da se trudim... Uvek sebe podsećam na to odrastanje i ta vremena, zato što mi to osvešćuje, to me tera da cenim sve što imam danas mnogo više. Tako da... Trudim se da živim u sadašnjem trenutku. Kažu da svako nosi onaj krst koji može da podnese. Daleko od toga da sedim s Vama i govorim kako mi je teško, naprotiv, zahvalan sam za sve što mi život i Bog daju i verujem da su sve te situacije životne lekcije, iz kojih se ja trudim da izvučem neke pouke koje ću probati da iskoristim da budem najbolja verzija sebe. Kao čovek, i kao profesionalni teniser, istakao je Novak Đoković.

Kako je proteklo obraćanje Novaka Đokovića građanima Srbije pogledajte na portalu "Novosti".

BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

POSTAVIO DOMAĆI ZADATAK: Novak Đoković obara sve rekorde