NOLE, NIŠTA BEZ VAKCINE! Hitno saopštenje organizatora Indijan Velsa

Novosti online

10. 02. 2022. u 09:00

NAJBOLJI teniser sveta Novak Đoković nalazi se na preliminarnoj listi za turnir iz serije Masters 1000 u Indijan Velsu, koji je na programu od 7. do 20. marta.

НОЛЕ, НИШТА БЕЗ ВАКЦИНЕ! Хитно саопштење организатора Индијан Велса

Foto: EPA

Pored Srbina prijavljeni su Danil Medvedev, Aleksandar Zverev i Rafael Nadal, zagarantovan je veliki spektakl, ali uz jedno veliko "ali"...

Naime, Sjedinjene Američke Države zahtevaju da svi stranci budu vakcinisani kako bi putovali avionom na tlu ove države. Stalni stanovnici i oni sa američkom imigracionom vizom ne moraju da budu vakcinisani da bi ušli u zemlju.

Pored ovog, postoji još nekoliko zdravstvenih izuzetaka koji omogućavaju da neko nevakcinisan uđe u SAD, ali s obzirom na probleme koje je Đoković imao u Australiji, nije jasno šta i kako bi u ovom smislu moglo da mu pomogne.

Oglasili su se i organizatori Indijan Velsa, koji su dali nešto više detalja o protokolu koji će važiti na prvom mastersu u sezoni.

- S obzirom na to da su zdravlje i bezbednost glavni prioritet, turnir će zahtevati validan dokaz o potpunoj vakcinaciji za ulazak u teniski kompleks Indijan Velsa. Smernice za igrače su regulisane protokolima koje su uspostavili VTA i ATP i ograničenjima koja su uspostavile SAD u vezi sa statusom vakcinacije međunarodnih putnika koji ulaze u zemlju... - navodi se u saopštenju turnira.

Podsećanja radi, Đoković i Federer su rekorderi sa po pet titula na Indijan Velsu.

BONUS VIDEO: Dolazak Novaka Đokovića u zgradu opštine Budva

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

TATA PONOSAN: Ćerka legendarnog folkera postala šampion sveta: To mi je najvažnije trenutno!