"STIŽE PO VAS!" Novak Đoković raspametio svoje navijače, ovo su jedva dočekali! (VIDEO)

D. N.

09. 02. 2022. u 17:46

Novak Đoković je oduševio svoje navijače.

СТИЖЕ ПО ВАС! Новак Ђоковић распаметио своје навијаче, ово су једва дочекали! (ВИДЕО)

Twitter / frani23121

Posle svega što se najboljem teniseru sveta dešavalo tokom 11 dana australijske drame, jedva su i dočekali neke lepe vesti vezane za Noleta.

A oduševio ih je jedan snimak iz Beograda.

Na njemu se Nole vidi kako u teniskom centru vežba na traci za trčanje, i to izuzetno raspoložen.

On je čas stajao na jednoj (statičnoj) ivici trake, potom bi stao na pokretni deo uz pljesak rukama i izgovaranje naziva neke od životinja, pa brzo prelazio na drugu ivicu.

I, dok se Novak sjajno zabavljao, ređajući reči kao što su "kuca", "žirafa", pa "hrčak" (pre nego što je prasnuo od smeha), njegove pristalice širom sveta počele su da dele taj snimak sa treninga na društvenim mrežama.

Jedna od Noletovih navijačica je tim povodom poručila:

- Fizički i psihički trening, zajedno... Novak dolazi po vas! A tu je dobra porcija smeha.

A za to vreme... Nadal kreće po "Đokovićeve turnire"

Nakon što je Rafael Nadal osvojio "Đokovićev grend slem", a domogao se 21. grend slem titule u Melburnu, gde je uzeo Australijan open u odsustvu rekordera (sa osvojenih devet titula) i trostrukog uzastopnog šampiona, Novaka Đokovića, Rafa kreće "dalje" po sličnoj stazi.

Potvrdio je da u martu dolazi na Indijan Vels.

- Nakon što sam propustio prethodno izdanje turnira, za mene je ovo poseban povratak. Vidimo se uskoro u teniskom (i golferskom) raju, Indijan Velsu, poručio je novi rekorder po broju grend slem titula.

Novak Đoković je pet puta osvojio masters u Indijan Velsu, gde je Rafael Nadal poslednji put u finalu trijumfovao davne 2013, pobedivši Huana Martina del Potra (od kog se Đoković danas oprostio vrlo emotivnom porukom). Aktuelni šampion Indijan Velsa je, inače, Kameron Nori iz Velike Britanije, koji je u "pandemijskom" finalu 2021. (turnir nije održan godinu dana ranije) savladao Nikoloza Basilašvilija sa 3:6, 6:4, 6:1.

Odmah posle Indijan Velsa, najbolji teniseri i teniserke se sele u Majami, gde će, nesumnjivo, "produžiti" i Rafa.

A Nadal nikada u karijeri nije osvojio taj masters. Novak Đoković jeste i to čak šest puta. Španac je, sa druge strane, pet puta bio finalista, poslednji put 2017, kada ga je sa 6:3, 6:4 savladao Rodžer Federer (kome je to bila treća titula u Majamiju, a četvrtu je osvojio 2019. pobedom nad Džonom Iznerom). 


Novak Đoković na preliminarnoj listi učesnika na Indijan Velsu

Kako je juče objavio poznati teniski novinar Mihal Samulski, Novak Đoković se, zajedno sa svim ostalim članovima Top 10 ATP liste, nalazi na preliminarnoj listi učesnika mastersa u Indijan Velsu.

Zapravo, od 50 najboljih tenisera u ovom trenutku, na toj listi nema jedino dvojice: Rodžera Federera i Keija Nišikorija, koji su povređeni i odsustvuju sa ATP turneje. Svi ostali koji su se na listi našli - na njoj su su jer su automatski, svojim statusom na svetskom rangiranju, stekli pravo da budu na listi učesnika. Uopšte ne znači da će u Indijan Velsu i učestvovati.

To važi i za Novaka Đokovića.


3. Bajden rekao "Ne može to bez vakcine"

Novak Đoković, kao što cela svetska javnost zna sa suđenja u Australiji (iz koje je proteran 16. januara 2022. kao osoba koja je od strane ministra za imigracije proglašena za "opasnost po zdravlje i red u toj državi") nije vakcinisan protiv SARS-CoV-2 tipa koronavirusa.

Da li se vakcinisao od te deportacije do sada, nije poznato, ali da se to jeste dogodilo, verovatno bi i obelodanio u međuvremenu.


A u Sjedinjene Američke Države, odlukom aktuelnog predsednika te zemlje, Džozefa Bajdena, ne može da uđe ako nije vakcinisan. Ni on, ni bilo ko drugi. Zapravo, mogu neki izuzeci, ali... oni su baš, baš izuzeci. O njima nešto kasnije.

Džozef Bajden, predsednik Sjedinjenih Američkih Država / Foto EPA


Naime, predsedničkim dekretom od 25. oktobra 2021, Bajden je propisao kako se u SAD može ući. I, ta pravila za one koji nisu američki državljani su sledeća:


U SAD može da uđe samo vakcinisana osoba (sa izuzetkom američkih državljana, nosilaca Zelene karte i useljeničkih viza, kao i diplomatskih viza). Uz dokaz o punoj vakcinaciji neophodan je i negativan korona-test. Svi putnici stariji od dve godine (uključujući i nosioce diplomatskih viza), nezavisno od državljanstva i statusa vakcinacije, u obavezi su da poseduju negativan test, ne stariji od 24 časa pre ukrcavanja ili dokumentaciju o preležanoj bolesti COVID-19 u prethodnih 90 dana, pre nego što se ukrcaju na let.


Amerikanci, inače, potpuno vakcinisanim putnikom smatraju osobe:


- 2 nedelje (14 dana) nakon primljene vakcine za COVID-19 koja se daje u jednoj dozi;
- 2 nedelje (14 dana) nakon druge doze vakcine za COVID-19 koja se daje u dve doze;
- 2 nedelje (14 dana) nakon primanja pune serije aktivne COVID-19 vakcine u okviru testiranja AstraZeneca ili Novavaks u SAD;
- 2 nedelje (14 dana) nakon primljene dve doze bilo koje kombinacije prihvaćenih vakcina za COVID-19 koje su dobijene u razmaku od najmanje 17 dana;


SAD prihvataju dokaz o vakcinaciji sledećim vakcinama: JJanssen/J&J, Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Covishield, BIBP/Sinopharm i Sinovac.

Vakcinacija / Foto: G.Šljivić


Predsednik Sjedinjenih Američkih Država, Džozef Bajden, propisao je u pomenutom dekretu i ko može nevakcinisan da uđe u tu zemlju, a dve su mogućnosti:


1) osoba koja ili nije imala priliku da se vakciniše, ili se, prosto, dosad nije vakcinisala, ali se (u oba slučaja) unapred obavezuje pred organima američkog Centra za kontrolu bolesti i prevencije (CDC) da će se vakcinisati odmah po dolasku u SAD;


2) u SAD može ući i nevakcinisana osoba kojoj direktor CDC-a da posebnu dozvolu, ali samo iz dva razloga - zbog humanitarne krize ili neke vanredne situacije (u kojoj bi ta osoba mogla da bude od pomoći).


Dakle, ako Novak Đoković nije vakcinisan, onda po sadašnjim pravilima za ulazak u Sjedinjene Američke Države neće moći da se nadmeće na predstojećim mastersima, na koje Rafael Nadal stiže da nastavi žetvu trofeja započetu posle višemesečne pauze baš u "Noletovom" Melburnu.

Zanimljivost: Bajdenova odluka doneta "246. godine"

Predsednik SAD-a, Džozef Bajden, pomenutu odluku o tome kako se u drugoj godini pandemije koronavirusa može ući na američku teritoriju završio je sledećim rečima:

 - U prisustvu svedoka, ovo potpisujem 25. dana oktobra, u godini Gospodnjoj 2021. i godini 246. od sticanja nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država.

Ostanite uz "Novosti sport" i prvi saznajte najnovije vesti o tome kako je Novak Đoković sada, a i šta ga dalje čeka u teniskoj karijeri.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije