VILANDER SAD UDARIO NA ZVEREVA: "Ne vidim u njemu taj kvalitet"

Novosti online

23. 01. 2022. u 11:20

OLIMPIJSKI šampion Aleksandar Zverev eliminisan je u osmini finala Australijan opena, što znači da će 25-godišnji Nemac morati da čeka na svoju prvu grend slem titulu bar do Rolan Garosa, gde mu je, kao i u Melburnu, najveći doasadašnji uspeh polufinale.

ВИЛАНДЕР САД УДАРИО НА ЗВЕРЕВА: Не видим у њему тај квалитет

FOTO: AP/Tanjug

Od "velikih" titula, Zverev ima dva ATP Završna turnira, jedne Olimpijske igre i pet turnira iz Masters serije (dva Madrida i po jedan Rim, Sinsinati i Rodžers kup).

Nedovoljno da uveri Matsa Vilandera da će ikada u karijeri dominirati svetskim tenisom, iako mu je predviđano da će upravo on biti predvodnik Nove generacije, koja bi trebalo konačno da smeni sa vrha legendarnu Veliku trojku - Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Uostalom, Saša je bio i samokritičan posle poraza od Šapovalova.

- Saša Zverev je jedan od sedam-osam, možda i deset igrača iz sledeće generacije koji će osvajati grend slemove, ali ne vidim u njemu kvalitete koji krase Novaka, Nadala ili Federera. Bar za sada ih ne vidim. NIko iz nove generacije neće stvoriti novu Veliku trojku - rekao je Vilander.

Najbliže što je Zverev bio osvajanju grend slema je bilo u Njujorku 2020, kada je stigao do finala gde ga je zaustavio dominik Tim, iskoristivši diskvalifikaciju Novaka đokovića da stigne do prve i verovatno jedine grend slem titule

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili