NOVAK NIJE REKAO POSLEDNJU REČ: Marjan Vajda prekinuo ćutanje nakon skandala u Australiji

Novosti online

20. 01. 2022. u 23:54

TRENER Novaka Đokovića, Marjan Vajda je prekinuo ćutanje i konačno se oglasio povodom skandala koji se desio uoči početka Australijan opena.

НОВАК НИЈЕ РЕКАО ПОСЛЕДЊУ РЕЧ: Марјан Вајда прекинуо ћутање након скандала у Аустралији

Foto: EPA-EFE/ANDREU DALMAU

Po prvi put je razgovarao na temu Novakove deportacije i torture koju je preživeo u Melburnu.

– Trebalo je to sve da mi se slegne i da se smirim, jer još uvek ne razumem zašto su mu to uradili. Odavno nisam video veću nepravdu. Osim toga, mediji su u velikoj meri krivi za manipulisanje informacijama, a posebno u Australiji, stalno podstiču stavove protiv Đokovića – rekao je za slovački portal Sport.

– Šok, patnja, velike emocije. Ne znam ni kako bih to psihički podneo da sam tamo. I kod kuće u Bratislavi sam, međutim, to doživeo, nisam dobro spavao i nisam verovao da tako nešto može da se desi. Svi su znali da je tamo otputovao samo sa jednim ciljem – da igra na prvom grend slem turniru u godini da odbrani trofej.

Na pitanje zašto već javljaju iz Pariza i Londona da Novaka neće pustiti na Rolan Garos i Vimbldon ako nije vakcinisan kaže:

– Ne razumem i ne razumem zašto im je važno da sada najavljuju ovo o turnirima koji će se održati u maju, kada svet ni ne zna šta će biti sa pandemijom za mesec dana. Šta i kome će da se zaštite? Ne želim da potcenim celu situaciju, ona je ozbiljna u svetu, ali koja je svrha da se o tome razgovara sada u januaru? Da li je to još uvek sport?

Ističe da je sa Novakom u kontaktu bio putem poruka.

– Pisali smo jedno drugom, nismo razgovarali telefonom. Malo je koristio mobilni telefon, slao sam mu ohrabrujuće poruke i snimao linkove. Ne mogu da zamislim kako je to podneo, mora da je to bila ogromna patnja. Ponizno je podnosio sve mere, ali ono što su mu uradili mora da ga obeleži. To je bio politički proces. To će svakako imati značajne posledice, biće teško vratiti se. To je takođe bila invazija na njegovu privatnost, njegovu porodicu – istakao je Vajda i odgovorio na pitanje šta dalje.

– Nisam komunicirao sa njim otkako je stigao u Beograd. Niko ne zna. Sigurno će objaviti mišljenje za koje misli da je dobro. Jasno je da ga je psihički pogodilo, dugo će ga boleti i teško će mu to izbaciti iz glave. Međutim, svog igrača poznajem veoma dobro. Novak je jak, nepokolebljiv i još nije rekao poslednju reč u tenisu – zaključio je Marjan Vajda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

ISTORIJA SE PIŠE U „GRADU SVETLOSTI“ Evo kakve su šanse da Novak Đoković odbrani titulu na Rolan Garosu!