"NADAL SE NIKOGA NE PLAŠI" Vilander smatra da Španac može da iskoristi odsustvo Đokovića

Novosti online

17. 01. 2022. u 19:00

IZOSTANAK najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića sa prvog grendslema sezone nije obradovao samo australijske političare.

НАДАЛ СЕ НИКОГА НЕ ПЛАШИ Виландер сматра да Шпанац може да искористи одсуство Ђоковића

FOTO: AP

 Tu su i teniseri koji mogu da profitiraju - Medvedev i Zverev će, ukoliko osvoje titulu preuzeti od srpskog asa i pehar koji je u njegovim vitrinama od 2019. godine, ali i prvo mesto na ATP listi, na kome je danas započeo 356. nedelju.

Najviše bi ipak mogao da profitira Rafael Nadal! Španac je trenutno izjednačen sa Noletom i Federerom po broju titula na grend slemovima, pa bi mu trijumf u Melburn parku doneo 21. pehar sa jednog od četiri najveća turnira na svetu.

Ovome kao da se raduje Mats Vilander, dobro poznat po svojim stručnim analizama u kojima uvek sve ispadne nepovoljno po Đokovića, ali se na našu sreću Šveđaninove kalkulacije na kraju redovno pokažu kao netačne.

Vilander je u svojoj analizi na startu Ozi opena istakao da Rafael Nadal, sada kad na turniru više nema Đokovića, nema koga da se plaši. 

Nadal je bio u delu kostura u kom se nalazio i Đoković, njihov meč je bio projektovan u polufinalu, dok je Španac na otvaranju AO dobio Markosa Žirona sa rutinskih 3:0.

- Mislim da je njegov faktor zastrašivanja u svlačionici ogroman, jer Rafa u svlačionici gori. Ako ga protivnici puste da igra, oni će biti šokirani. Šokiraju se u svlačionici, kao i u prvih nekoliko minuta meča. On će pobediti u svim ranim mečevima, on to zna. Ali nije dovoljno igrati tako protiv najboljih igrača sveta kasnije - rekao je Vilander i dodao:

- Kada je Novak u žrebu, postoji šansa da bude tako dobra da uopšte nije važno kako će Rafa igrati do tog trenutka. Posebno na tvrdim podlogama. Odjednom, Đokovića nema, a Rafa zapravo može da dođe i kaže: "Ako budem zaista na visokom nivou, ne plašim se Zvereva, ne plašim se Medvedeva, ne plašim se nikoga jer Novaka nema - zaključio je Vilander.

Izgleda da je Vilander promenio mišljenje i da mu ne bi smetalo da jedan od članova "velike trojke" odskoči od ostale dvojice, osvajanjem 21. grend slema. Sve dotle dok taj jedan nije Novak Đoković, tačnije. Jer, Šveđanin je jesenas, nakon što je Medvedev u finalu Ju Es opena savladao Srbina, izjavio kako bi bilo idealno da velika trojka ostane na po 20 osvojenih gs turnira. Naravno, u tom trenutku je već bilo jasno da Federer neće više ni igrati na gren slemovima, a Nadal je bio skoro otpisan zbog problema sa stopalom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POSTAVIO DOMAĆI ZADATAK: Novak Đoković obara sve rekorde