OTKRIVENO: Novak Đoković imao jasan plan za AusOpen da se nije zarazio

Novosti online

16. 01. 2022. u 10:24

SARADNIK Novaka Đokovića u Asocijaciji profesionalnih igrača tenisa (PTPA), Vasek Pospišil, oglasio se danas povodom slučaja najboljeg tenisera sveta koji je izgubio na sudu u žalbenom procesu na odluku ministra imigracija Australije da mu se ukine viza.

ОТКРИВЕНО: Новак Ђоковић имао јасан план за АусОпен да се није заразио

Foto AP

On ne krije da razočaran je ovakvim epilogom i činjenicom, da će Novaka Đoković biti deportovan, te smatra da je to politička odluka.

- Novak nikada ne bi otišao u Australiju da mu nije dato izuzeće da uđe u zemlju od strane Vlade. On bi preskočio Australijan open i bio kod kuće sa svojom porodicom i niko ne bi pričao o ovom haosu, napisao je Pospišil na društvenim mrežama.


Tome je dodao i sledeće, pojasnivši time šta bi se desilo da izuzeće od vakcinacije nije bilo "zeleno svetlo" kojim su organizatori AusOpena "namamili" Novaka u Melburnu:


- Ova presuda na kraju je bila politička agenda zbog izbora koji tamo slede, ne može da bude očiglednije. Sve ovo što se deilo nije njegova krivica. Nije na silu ušao u zemlju i nije izmišljao sopstvena pravila, bio je spreman da ostane kod kuće, otkrio je Pospišil da, prosto Đoković ne bi ni krenuo u Australiju, kao neko ko je nevakcinisan protiv SARS-CoV-2 tipa koronavirusa, da mu odande, iz tamošnjeg Teniskog saveza, nisu javili da ima pravo na tzv. "medicinsko izuzeće".

Ostanite uz "Novosti sport" i prvi saznajte najnovije vesti o tome kako je Novak Đoković i šta za njega sledi, bez obzira na to što neće igrati na Australijan openu 2022, koji počinje ovog ponedeljka, 17. januara.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri