DRAMA: Đokoviću preti pet godina zatvora, vlasti proširile istragu!

D. Nikolić

12. 01. 2022. u 09:48

NOVAK Đoković još uvek iščekuje odluku australijskih vlasti o eventualnoj deportaciji, a ta dramatična situacija dobila je novo poglavlje.

ДРАМА: Ђоковићу прети пет година затвора, власти прошириле истрагу!

Tanjug/AP

Podsetimo, to da li će najbolji teniser sveta ostati u Australiji, zavisi od odluke ministra za imigraciju, koji ima diskreciono pravo da Noletu oduzme vizu i pored toga što je Đoković na sudu dobio postupak protiv australijskog ministarstva unutrašnjih poslova koje mu je vizu na aerodromu ukinulo.

A dok se Novak uveliko sprema za odbranu tri uzastopne titule na AusOpenu, lokalni mediji javljaju da je protiv njega proširena istraga. I, ona može čak da dovede i do višegodišnje zatvorske kazne.

Redakcija "Novosti" će vam u najkraćem predstaviti saznanja do kojih su došli "Sidnej morning herald" i "Ejdž".

"U obzir se sada uzimaju i stvari kao što su kršenje obavezne izolacije u Srbiji (posle pozitivnog rezultata testa na SARS-CoV-2 tip korona virusa), netačne tvrdnje u putničkoj deklaraciji, ali i detalji vezani za datume njegovog testiranja.

Uz to, ministar za imigracije Aleks Hok i dalje razmišlja da li da ukine Đokoviću vizu jer ranija infekcija kovidom 19 nije validno izuzeće za nevakcinisanje. Ali, ministar Hok bi mogao da vizu oduzme i na osnovu uočenog ponašanja najboljeg tenisera sveta, o čemu će ga izvestiti Ministarstvo unutrašnjih poslova kada okonča svoju istragu", piše "Ejdž".

Tanjug/AP

Ovaj medij je otkrio i da su Novakovi advokati dostavili dokaze po kojima je prethodno ificiranje dovoljno za medicinsko izuzeće od vakcinacije, kao i novinske članke koji potvrđuju njihove ostale tvrdnje. 

"Zabrinuti što se ova saga nastavlja, neki poslanici koji su članovi izvršne vlasti traže od ministra Hoka da što pre donese odluku. Ali, naši izvori, koji su hteli da ostanu anonimni, tvrde da gospodin Hok želi da vrlo detaljno prođe kroz ceo proces, pa makar on trajao i danima", dodaje "Ejdž", i zaključuje sledećom tvrdnjom:

"Đoković je objavio da je saznao 17. decembra da je njegov test, obavljen dan ranije, bio pozitivan. Ali, u izjavi koju je dao pod zakletvom, a koja je korišćena i na sudu, tvrdio je da je 'testiran i dijagnostikovan' 16. decembra.

Ministarstvo unutrašnjih poslova sada analizira ove različite podatke. Maksimalna kazna za davanje lažne izjave je, po Krivičnom zakonu, zatvor u trajanju od pet godina."

Ostanite i dalje uz portal "Novosti" i prvi saznajte najnovije vesti o tome šta se dešava na teme vezane za Australijan open, a, naravno, i one u kojima je glavni junak Novak Đoković.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

MAŠINA SE UPALILA: Đoković ušao u Top 10, blizu je cilja