ĐOKOVIĆ NEĆE BITI DEPORTOVAN DANAS! Advokati povukli važan potez

Novosti online

12. 01. 2022. u 05:40

NOVAK Đoković je i dalje "tema broj 1" svetske javnosti, jer mu preti deportacija iz Australije, povodom čega su iznova reagovali njegovi advokati.

ЂОКОВИЋ НЕЋЕ БИТИ ДЕПОРТОВАН ДАНАС! Адвокати повукли важан потез

FOTO: AP/Tanjug

Podsetimo, Đoković je, želeći da osvoji Australijan open 2022, doputovao u Australiju, ali mu je na aerodromu poništena viza, bio je potom zatočen pet dana u imigracionom hotelu jer se čekao ishod sudskog procesa o započetom procesu deportacije, a iako je najbolji teniser sveta uspeo da na Saveznom sudu u Melburnu izbori poništenje "odluke o otkazivanju vize", drama se nastavila.

A nastavila se jer ministar za imigracije u Vladi Australije po važećem zakonu ima diskreciono pravo da sam, i pored pomenute odluke suda, oduzme Đokoviću vizu i udalji ga iz države. Tim povodom su reagovali Novakovi pravni zastupnici.

Otprilike u isto vreme kada se Đoković obratio svetu povodom brojnih vesti o tome da li je ili nije zaražen novim koronavirusom bio u javnosti (priznao je da jeste, nazvavši to greškom), njegovi advokati nisu sedeli skrštenih ruku.

PCR rezultat Novaka Đokovića od 16. decembra 2021. / fcfcoa

Kako je saznao Kris O'Kif, politični novinar "9News" iz Australije, a objavio je to kao "udarnu vest" i na društvenim mrežama - u toku današnjeg dana, 12. januara, ministar neće doneti odluku o Đokovićevoj vizi.

To je O'Kif potkrepio sledećom izjavom iz kabineta ministra za imigracije:

- Advokati gospodina Đokovića su nedavno podneli obimnu dokumentaciju za koju tvrde da je relevantna za moguće otkazivanje vize gospodina Đokovića. Ovo će uticati na vreme donošenja (ministrove) odluke.

Ostanite i dalje uz portal "Novosti" i prvi saznajte najnovije vesti o tome šta se dešava na temu Novak Đoković i Australijan open 2022

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna