OTKRIVENO KADA JE ĐOKOVIĆ IMAO KORONU: Advokati podneli dokaze sudu

Tanjug

08. 01. 2022. u 08:59

OVO bi mogao da bude veliki korak ka pobedi Novaka Đokovića pred viktorijanskim sudom nakon velike nepravde koja mu je učinjena.

ОТКРИВЕНО КАДА ЈЕ ЂОКОВИЋ ИМАО КОРОНУ: Адвокати поднели доказе суду

FOTO: EPA

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković bio je zaražen koronavirusom 16. decembra 2021. godine, pre oko samo 20 dana, stoji u dokumentima koji su priložili njegovi advokati u sudu, a na osnovu kojih je dobio medicinsko izuzeće za ulazak u Australiju.

Smatra se da bi to moglo da promeni tok i pomogne najboljem srpskom teniseru da "pobedi" na sudu, prenosi BBC.

- Datum prvog pozitivnog PCR kovid testa bio je 16. decembar - kažu advokati Novaka Đokovića.

Podsetimo, Novak je ušao u Australiju na osnovu medicinskog izuzeća koje su mu dodelila dva nezavisna medicinska tela, a koja su mu dopustila da se nadmeće na Australijan openu. Prema, kako se tada mislilo, važećim pravilima, bilo je dovoljno da je osoba preležala kovid nakon 31. jula 2021. godine ili da je u tom momentu imala zarazu koronavirusom.

Međutim, kasnije je otkriveno da su organizatori prvog Grend slema napravili veliku grešku, odnosno da nisu informisali tenisere o promenama koje je uvela Federalna vlada u novembru, a koja je tada "povukla" ove članove iz svog pravilnika.

Dodatni problem pravi činjenica da i dan danas na sajtu Vlade Viktorije stoji da teniseri mogu da dobiju medicinsko izuzeće ukoliko su preležali kovid u poslednjih šest meseci ili ga imaju u trenutku kada su želeli da prime vakcinu protiv kovida.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)