ISPRAVKA: Novakovi navijači izbačeni sa meča zbog političke poruke (VIDEO)

D. N.

07. 01. 2022. u 21:27

NAPOMENA: Ne smiruju se strasti u Australiji, iz sata u sat praktično isplivavaju informacije o brojnim skandalima vezanim za događaje oko Novaka Đokovića, a jedan od njih se dogodio na tribinama Rod Lejver arene. Transparent Đokovićevog navijača je zabranjen jer sadrži političku poruku i time krši pravila o dozvoljenim predmetima koji se mogu uneti na turnir.

ИСПРАВКА: Новакови навијачи избачени са меча због политичке поруке (ВИДЕО)

Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Tokom jednog od mečeva turnira „Summer Set“ u Melburnu dvoje Đokovićevih navijača su razvili politički transparent podrške najboljem teniseru planete.

Na transparentu je stajala kratka ali jasna poruka:

"Novaks (Ne vakcinama) Đoković je talac komunističke države Dena Endrjuza".

Den Endrjuz je, inače, premijer australijske države Viktorija.

Malo pošto je transparent ugledao svetlost dana, čoveku i ženi koji su nosili transparent prišlo je obezbeđenje, koje je zatražilo da isti uklone:

"Evo nas u Rod Lejver areni. Izgleda da nije dozvoljeno nositi poruke podrške Novaku Đokoviću. Obezbeđenje je došlo, žele da konfiskuju, iliti ukradu moj znak koji sam skupo platio", rekao je čovek, nakon čega ga je prekinuo jedan od članova organizacionog tima:

"Rečeno vam je da predate transparent ili ćete morati da odete", rekao je jedan od organizatora, nakon čega se uključila žena, koja je upitala:

"Koje pravilo smo prekršili?"

Na to je čovek iz organizacije Australijan opena istakao da je "poruka neprikladna", kao i da je "Tenis Australija zatražio od njega da oduzme transparent."

Čitav sukob možete da pogledate na snimku ispod.

NAPOMENA: Na tribinama Australian Opena nije dozvoljeno promovisati bilo kakve političke poruke. To pravilo je predstavljeno i obrazloženo u javno dostupnim uslovima prodaje karata i pristustva turniru za 2022. godinu.

Naime, kako stoji u pravilima, na popisu stvari koje se ne smeju unositi na teniske terene nalaze se odeća, transparenti, znakovi, simboli i letci s promotivnim, komercijalnim, političkim i verskim sadržajima.

Činjenica da je posetiteljima iz videa rečeno da predaju transparent ne znači da organizatori zabranjuju podršku Novaku Đokoviću, već samo da su time oni prekršili jasna pravila koja se odnose na isticanje političkih poruka za vreme turnira, odnosno na samom teniskom terenu.

Ova pravila nisu nova i nemaju veze sa pandemijom, vakcinama ili Novakom Đokovićem. U uslovima prodaje karata i pristupa turniru za 2020. godinu, održanom pre početka pandemije Covid-19, navode se ista ograničenja.

Dakle, uklonjeni transparent sadržao je jasnu političku poruku i nije zabranjen jer je na njemu bilo ispisano ime Novaka Đokovića.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna