NOVAK IMA SVE VEĆU PODRŠKU KOLEGA! Oglasili se Beker, Zverev... Sandgren poručuje: Ako ga posle svega puste da igra - BIĆE NEMILOSRDAN

Novosti online

06. 01. 2022. u 20:42

DRUGI dan nakon što je najbolji teniser sveta Novak Đoković, nerazumnom odlukom australijskih pograničnih organa, zatočen u Melburnu - sve je više njegovih kolega iz sveta tenisa koji dižu glas u odbranu našeg šampiona.

НОВАК ИМА СВЕ ВЕЋУ ПОДРШКУ КОЛЕГА! Огласили се Бекер, Зверев... Сандгрен поручује: Ако га после свега пусте да игра - БИЋЕ НЕМИЛОСРДАН

Foto AP

Prvi su se još juče javili legenda australijskog tenisa Pol Meknami i američki as Tenis Sandgren, da bi danas posle novih informacija, ovaj potonji poslao novu poruku podrške:

- Nisam siguran da bih, da sam na njegovom mestu, izdržao do ponedeljka i konačne odluke po žalbi, ali podržavam tu žalbu ako oseća da su ga tretirali nepošteno i nehumano - rekao je Sandgren.

Amerikanac smatra da će Novak biti nepobediv u Melburnu, ako ga kojim slučajem ipak puste da nastupi.

- Zamišljam kako izlazi na teren, publika mu zviždi i podsmeva mu se a on uprkos tome igra dobro. Inače ne želim da se sastanem s njim na terenu jer nemam mnogo šansi, a u takvim prilikama, kada ga puste iz tog kaveza posle nekoliko dana - ne želim ni da gledam to a ne da igram protiv njega. Kad je odlučan da nešto uradi bukvalno ga ništa ne može zaustaviti, jednostavno neće stati - zaključio je Sandgren.

Treći igrač sveta Saša Zverev jedan je od dvojice tenisera, uz Danila Medvedeva, kome Novakovo odsustvo sa Ozi opena itekako odgovara - jer mu daje šansu da se domogne prvog mesta na ATP listi.

Naturalizovani Nemac, međutim, rezonuje u skladu sa svojom slovenskom (ruskom) dušom:

- Nikad neću reći lošu reč o Novaku u životu! Nekako je dobio vizu, pa sigurno postoji razlog zbog kojeg nije mogao da se vakciniše. A, postoje i petorica drugih igrača koji su dobili izuzeće, ali ne znamo njihova imena – rekao je Zverev.

U razgovoru za radio Bi-Bi-Si lajv, nekadašnji Novakov trener, Boris Beker, kaže da je naš teniser sve uradio po propisima.

– Novak je imao medicinsko izuzeće, zajedno sa još petoricom tenisera iz žreba. Sve je odradio u saglasnosti sa Australijan openom, profesionalno. Nije prekršio nijedno pravilo, dobio je dozvolu da igra, i to je povredilo one Australijance koji nisu godinu i po dana mogli da vide svoje najmilije – rekao je Beker i dodao:

– Razumem gnev australijske javnosti, ali moram da stanem u odbranu Đokovića jer bez medicinskog izuzeća sigurno ne bi ni doleteo u Australiju – istakao je Beker.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna