ĐOKOVIĆ GUBI PRVO MESTO? Medvedev i Zverev kao zapete puške čekaju Novakovu konačnu odluku, ko podigne pehar postaje broj jedan

Novosti online

25. 12. 2021. u 12:44

ŠOKANTNE vesti koje su stigle u subotu pre podne, da Novak Đoković neće predvoditi Srbiju na predstojećem ATP kupu dodatno su podgrejale strepnju navijača najboljeg tenisera sveta da li će on braniti titulu na Australijan openu, koji počinje samo dve nedelje po okončanju takmičenja najboljih svetskih reprezentacija.

ЂОКОВИЋ ГУБИ ПРВО МЕСТО? Медведев и Зверев као запете пушке чекају Новакову коначну одлуку, ко подигне пехар постаје број један

Foto: Tviter

Odustajanjem od učešća na prvom gren slemu sezone, najbolji teniser sveta bi značajno ugrozio ostanak na čelu ATP liste, pošto bi krajem januara ostao bez 2000 poena koliko nosi titula na gren slemu. 

Kada se tome doda sada već izvestan gubitak 665 poena koje je Nole preneo iz 2019. godine za osvajanje ATP kupa, koji otpadaju već 10. januara, dobije se 8875 poena. To je samo 235 poena više od trenutnog "salda na računu" svetskog broja dva, Danila Medvedeva.

Rus do kraja januara brani 1700 poena, što znači da bi osvajanjem Australijan opena preuzeo prvu poziiju od našeg asa, bez obzira šta uradi sa Rusijom na ATP kupu. Tamo brani 500 poena, koliko je ugradio u titulu Zbornaje komande, a Noletovim neigranjem, uz ranije oslabljene Špance, Rusija je apsolutni favorit za odbranu titule.

Ne treba zaboraviti da prvo mesto cilja i Aleksandar Zverev. iako trenutno treći na listi, Nemac brani najmanje bodova u januaru - 720 sa Australijan opena gde je stigao do polufinala i samo 65 bodova sa ATP kupa, što znači da bi u slučaju osvajanja titule u Melburnu pretekao i Noleta i Medvedeva.

Grk Stefanos Cicipas nema nikakve šanse da u januaru stigne do prvog mesta, ali bi baš zbog toga, u slučaju da Novak odustane od Melburna, našem teniseru odgovaralo da Grk pomrsi račune Rusu i Nemcu.

Novak će za dva dana početi 253. nedelju na čelu ATP liste po čemu je rekorder u muškom tenisu, a nedostaje mu 26 nedelja da obori apsolutni teniski rekord koji drži Štefi Graf sa 377 nedelja na čelu VTA karavana.

Srpski teniser i dalje odbija da objavi vakcinalni status, a posle Završnog ATP mastersa odbio je da kaže i kada će tačno početi sezonu 2022. Ostaje nam da se nadamo da će se pojaviti u Malburnu 17. januara, a u tom slučaju, ne sumnjamo da će tamo ostati sve do kraja turnira i deseti put podići pehar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)