KO JE SMESTIO ĐOKOVIĆU? Pismo koje baca sumnju na Krega Tajlija - direktor AO još krajem novembra znao da Novaka neće pustiti u zemlju

Novosti online

06. 01. 2022. u 18:49

MINISTAR zdravstva u saveznoj vladi Australije Greg Hant obavestio je još 29. novembra organizatore Australijan opena da preležan kovid nije dovoljan za izuzeće od obavezne vakcinacije. Upravo to je, prema saznanjima Dejli mejla, razlog zbog koga Đokoviću nije odobren ulazak u Australiju. britanski list sada se pita da li je direktor Ozi opena Kreg Tajli preneo detalje ovog pisma Novaku i drugim teniserima!

КО ЈЕ СМЕСТИО ЂОКОВИЋУ? Писмо које баца сумњу на Крега Тајлија - директор АО још крајем новембра знао да Новака неће пустити у земљу

Foto: EPA

Najbolji teniser sveta sleteo je u sredu veče u Melburn gde je trebalo da se bori za desetu titulu na AO i 21. grend slem u karijeri, ali mu ulaz u zemlju odobren uz obrazloženje da medicinsko izuzeće koje je dobio od organizatora turnira nije dovoljno.

Đoković se sada suočava sa deportacijom kući, a trenutno je pod policijskom prismotrom u imigrantskom "hotelu" gde čeka odluku suda na uloženu žalbu.

Greg Hant je krajem novembra poslao pismo Kregu Tajliju, a taj dokument sada je ugledao svetlost dana. Iz njega se jasno vidi da je ministar upozorio čelnike Australijan opena da nedavna kovid infekcija nije dovoljna za izuzeće od obavezne vakcinacije.

- Pogranične snage Australije savetuju ljude da budu potpuno vakcinisani, kao što preporučuje ATAGI (nacionalno telo za vakcine) kako bi mogli da uđu u zemlju slobodno i bez karantina. Što se tiče vašeg konkretnog pitanja, mogu da potvrdim da osobe koje su imale koronu u proteklih šest meseci i žele da dođu u Australiju sa drugih kontinenata, ali nisu primili dve doze u našoj zemlji odobrene vakcine, neće se smatrati potpuno vakcinisanim - objektiv je Hant.

Ovo pismo je zapravo odgovor Hanta Tajliju koji je raije od ministra zatražio pojašnjenje oko toga koje uslove tenisera moraj uda ispune kako bi dobili zeleno svetlo da igraju na AO.

Iz ovog, kao i iz prethodna dva odgovora ministra, jasno je da je Hant izričito naglasio Tajliju da su svi sportski događaji, pa tako i AO, u obavezi da poštuju relevantne institucije, što u slučaju stranih sportista uključuje usku saradnju sa pograničnom službom, koja ima poslednju reč kad je u pitanju dozvola nastupa teniserima van Australije.

Budući je Đoković bio ubeđen da će mu potvrda da je imao koronu u proteklih šest meseci biti dovoljna da uđe u Australiju bez vakcine, jasno je da je došlo do prekida veze između Tenis Australije, odnosno Krega Tajlija i najboljeg tenisera sveta, jer Novak sigurno ne bi polazio na put znajući da ne ispunjava uslove ulaska u Australiju.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!