"MOJ SIN JE SPARTAK SLOBODNOG SVETA": Srđan Đoković emotivno o Novakovom zarobljeništvu u Australiji

Novosti online

05. 01. 2022. u 21:42

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković izdržao je šestočasovnu torturu australijskih vlasti na aerodromu u Melburnu, a dok iščekujemo konačnu odluku o tome da li će mu odobriti ulazak u zemlju da brani šampionsku titulu na Australijan openu, oglasio se njegov otac Srđan.

МОЈ СИН ЈЕ СПАРТАК СЛОБОДНОГ СВЕТА: Срђан Ђоковић емотивно о Новаковом заробљеништву у Аустралији

Tanjug/AP

- Moj sin se noćas nalazi u australijskom zarobljeništvu, ali nikada nije bio slobodniji. Od ovog trenutka, Novak je postao simbol i vođa slobodnog sveta, sveta siromašnih i potlačenih zemalja i naroda.

- Moj sin Novak Đoković je pokazao da i mala, ali herojska zemlja kao što je Srbija može imati najboljeg tenisera i sportistu svih vremena i ta istina više ne može da se sakrije - ocenio je Srđan u izjavi za Telegraf.

Sa Đokovićem je razgovarao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je istakao da je cela Srbija uz Novaka.

- Upravo sam završio telefonski razgovor sa Novakom Đokovićem. Rekao sam našem Novaku da je cela Srbija uz njega, a da naši organi vlasti preduzimaju sve mere kako bi maltretiranje najboljeg tenisera sveta u najkraćem mogućem periodu bilo prekinuto. U skladu sa svim normama međunarodnog javnog prava Srbija će se boriti za Novaka Đokovića, za pravdu i istinu - napisao je predsednik Vučić na instagram nalogu "budućnost Srbije".

Nakon više od šest časova torture na carini, gde je Đokoviću oduzet telefon i zabranjena komunikacija sa članovima njegovog tima sve je kulminiralo odlukom da se Srbin nađe u ekstradicionom pritvoru gde će čekati odluku o svojoj sudbini.

Podsetimo, Đoković je dobio medicinsko izuzeće za učešće na Australijan openu, ali je nakon sletanja u Melburn višečasovno zadržan na aerodromu nakon čega mu je zabranjen ulazak u zemlju.

U međuvremenu se pojavila odluka koja najavljuje kada bi Novak mogao da dobije konačnu odluku o tome hoće li mu biti dozvoljen ulazak u zemlju.

BONUS VIDEO: Novak Đoković na ulici u Beogradu igrao tenis po kiši

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije