RASPEĆE NOVAKOVO U ITALIJANSKOJ ŠTAMPI: Đoković trpi žestoke udare na Čizmi

Milica Ostojić (Rim)

05. 01. 2022. u 17:25

GOTOVO da u Italiji nema dnevnog lista koji naslovne strane nije posvetio Novaku Đokoviću, gde se na surov način govori o izuzeću "deklarisanog novaksera", a sve sa ciljem da zaigra na Australijan openu.

РАСПЕЋЕ НОВАКОВО У ИТАЛИЈАНСКОЈ ШТАМПИ: Ђоковић трпи жестоке ударе на Чизми

FOTO: AP/Tanjug

"Il Mesađero" na naslovnoj stranici opisuje "Đokovićevu lukavost" Tekst pod naslovom "Đoko no vaks to se zove izuzeće" navodi da se dozvolom Đokoviću da učestvuje na turniru koji je zabranjen za nevakcinisane krše pravila. Služi kao primer uvođenja prividne pravde, a realno stvara nepravdu uprkos bojazni od pogubnih posledica takve odluke.

Dodaju da tako nije odlučenou Australiji nije došlo da Australijan open ne bi počeo Novaka. To nije ono popuštanje dečaku da na turnir uđe bez karte, već potiče od straha da se ide ka prvom grend slemu u godini bez broja jedan i eventualno protivnika poput Rafe Nadala.

Ide se ka tehničkoj nemoći, "izuzetak" preti da postane nova magična reč 2022. godine i propusnica sportistima koji su zakleti protivnici vakcinisanja. Ko zna da li isti tretman mogu imati i drugi. Videvši da postoji "no vaks" u sportu i među slavnim elitnim sportistima. Takvih ima i u fudbalu, ali su pokriveni anonimnošću, zaključak je "Il mesađera".

FOTO: AP/Tanjug

Slično piše i "Il Fato Kuotidiano". U rezimeu je zaključak da Novakova objava na Instagramu deluje ironično, a sve sa ciljem ograđivanja od virusa.

"La Gazeta delo Sport" sa fotografijom Novaka Đokovića na naslovnoj strani i naslovom "Imam izuzeće" elaborira da je ta odluka izazvala polemike, a podnaslov "Australija se porokorila Novaku Đokoviću" razjašnjava kako je Australija rigorozna zemlja, te da "slučaj Đoković" postaje trn u oku. Smatraju da je trebalo sazvati konferenciju za štampu gde bi se objasnili razlozi za izuzećem. Dodaju da Novak treba da bude primer kao najbolji teniser sveta.

Dok "Korijere dela Sera naslovom "Đoković je novakser koji igra u Australij, izazvao proteste i polemike, i ujedno razgnevio pola sveta".

Tanjug/AP

"Korijere delo sport" daje tekst sa naslovom "Zeleni kovid pasoš i svet se buni" u opširnom tekstu analizira "ružnu Novakovu priču", pitajući se zbog čega je dobio medicinsko izuzeće, smatraju da je trebalo da javno objasni zbog čega je dobio medicinsko izuzeće.

Zaključuju da "ako to Đoković nije objasnio, trebalo je da to učini Australija. Ne postoji pravo na anonimnost kada je pravo nad privatnost ispod kolektivnog prava na istinu, s obzirom da živimo u vanrednom stanju". Ističu da Novak treba da poštuje one koji su se vakcinisali, te je zaključak da je teško predpostaviti kakva nas reakcija navijača u Rimu čeka.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda