"POGLEDAJ NOVAKA ĐOKOVIĆA": Bugari besni na Dimitrova

Novosti online

30. 12. 2021. u 13:27

BUGARSKA neće igrati na prestižnom teniskom turniru ATP kupa (1-9. januara) u Sidneju, iako je imala tu opciju da učestvuje umesto Austrije.

ПОГЛЕДАЈ НОВАКА ЂОКОВИЋА: Бугари бесни на Димитрова

FOTO: Tanjug/Srđan Stevanović

- Razlog je taj što je naš prvi reket Grigor Dimitrov odlučio da ne menja raspored. Tako Bugarska neće imati priliku da ponovi uspeh iz 2019. godine, kada je učestvovala na debitantskom ATP kupu i zabeležila dve pobede – nad Britanijom i Moldavijom u svojoj grupi“, piše bugarska Sega.

Bugarska „Sega” je zatražila komentar potpredsednika Teniskog saveza Bugarske Rangela Markova, koji je izuzetno oštro reagovao na situaciju.

- Pre svega, trebalo bi da bude jasno da savez nije strana u ovom procesu sa pozivom teniserima. ATP održava kontakt sa svakim prvim reketom zemalja, jer je njihov rejting taj koji čini komunikaciju. Zato što se ispostavilo da i Adrijan Andreev ima vizu i paušalno je objašnjenje da igrači nemaju vize, nije tačno. Postoji velika potreba za ovim turnirom. Za Kuzmanova i Adrijana je činjenica da bi oni igrali sa vrhunskim teniserima i to ih direktno šalje u drugu orbitu. Uključujući i finansijsku, što je za njih izuzetno važno.

Tim Grigora Dimitrova, prema rečima Markova, verovatno ima izgovor da odbije da promeni program, ali veruje da je, pošto je teniser na licu mesta u Australiji, mogao da odredi prioritete u svojim planovima.

Markov je imao poruku za Dimitrova.

- Jedna prilika da predstavljamo Bugarsku je propuštena, pogotovo posle odličnog debija na turniru 2019. Da, sada je grupa veoma teška sa Rusijom, Australijom i Italijom, ali vredi igrati za Bugarsku. Šteta za ostale momke. Imaju veliku potrebu da igraju jake mečeve i neće imati ovu priliku. A mi već imamo u Bugarskoj nekoliko generacija mladih tenisera i dece koja su odrastala u sanjarenju da budu Grigor, koja nikada ne mogu da ga dodirnu. Nikada nije došao da udari koju lopticu sa mladima, ali ako on to ne prenese na one posle njega, šta je poenta? Đoković, recimo, stalno pomaže i podržava mlade srpske tenisere. Zato su toliko ispred na rang-listi. Očigledno je u pitanju stav - i prema državi i prema timu. Postanite igrači ovde i budite primer budućim generacijama tenisera."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KOLINA SA KOSOM: Slika koju do sada sigurno niste videli! (FOTO)