"RODŽERE, DOŠLO JE VREME..." Federerov otac priznao bolnu istinu

Novosti online

27. 12. 2021. u 13:00

VELIKI je Rodžer Federer teniser, veliki kao Himalaji, dok svi igraju, Švajcarc pleše.

РОЏЕРЕ, ДОШЛО ЈЕ ВРЕМЕ... Федереров отац признао болну истину

Foto: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Ljutili se mi ili ne, zbog našeg Novaka Đokovića, Rodžer je teniser koji je igrao najlepši tenis svih vremena.

Lepota je bilo gledati Švajcarca kako osvaja gem za 30 sekundi, kako odigrava poene na mreži, napada sa osnovne linije, ali i brani se u maniru najboljeg defanzivca, a onda prelazi u ofanzivu...

Sve što postoji u "belom sportu" Rodžer je radio savršeno, ali i takav nije uspeo iza sebe da ostavi Novaka Đokovića (najboljeg svih vremena, gledajući ostvarenja) i Rafaela Nadala. 

Ono gde Srbin najjači u glavi, nedostajalo je Federeru, pa samo se setite Ju-Es opena i Vimbldona kada je Đoković spasavao meč lopte protiv Švajcarca i uzimao mu grend slem trofej. Slobodno možemo reći da je Novak Rodžerova rak-rana, iako on u svim intervjuima potencira Nadala kao najvećeg rivala.

Tamo neki dečko iz Beograda, gde se tenis igrao sporadično, učinio je da savršeni Federer ne bude najbolji sportista svih vremena i da se i dan-danas muči i neće da kaže zbogom tenisu.

Ispovređivan, sa velikim brojem godina u džepu, Rodžer se nada još nečemu i neće da ide u penziju, nadajući se još nekom grend slemu.

Upravo o tome su italijanski mediji razgovarali sa Robertom Federerom. Oni su pitali oca slavnog tenisera da li će Rodžer ponovo osvojiti neki od velikih turnira, a odgovor je tužan, imajući u vidu da se radi o teniskom velikanu.

- Ne, neće. Molim vas, ne pitajte me to. Ali, videćemo - nesiguran je bio otac jednog od najboljih tenisera svih vremena.

I Federer senior se predao! Završena je jedna blistava karijera kojoj treba reći zbogom, a ne produžavati agoniju i mučiti svoj organizam.

Istina je da Rodžer može da igra i kada je na 20 odsto spreman, što je svim ostalim momcima samo fantazija, ali legenda treba da ode u velikom stilu, da otpleše još jednom za kraj, na isti onaj način kako je godinama u "belom odelu" plesao na Vimbldonu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda