NOVAK IPAK PUTUJE U AUSTRALIJU? Đoković na spisku igrača za ATP kup u Sidneju

Novosti online

06. 12. 2021. u 11:36

DANAS ističe rok za prijavljivanje za Australijan open i čitav svet se, baš kao i mi, pita hoće li Novak Đoković učestvovati na prvom grend slemu sezone.

НОВАК ИПАК ПУТУЈЕ У АУСТРАЛИЈУ? Ђоковић на списку играча за АТП куп у Сиднеју

FOTO: AP

Šesti decembar je označen kao "dan D" jer danas ističe rok za prijavu. Međutim, dok se čeka ta lista, pojavila se lista tenisera koji su se prijavili za ATP kup, takmičenje koje služi kao zagrevanje za Australijan open i na njoj se nalazi ime Novaka Đokovića i tima Srbije, prenosi Blic.

Važna razlika je u tome što se ATP kup igra u Sidneju, gde nije tako stroga politika oko vakcinacije, kao što je u državi Viktoriji u kojoj se nalazi Melburn, gde svi profesionalni igrači moraju da budu vakcinisani ukoliko žele da igraju na Australijan openu.

Ipak, ATP kup predstavlja za sve tenisere pripremu pred Australijan open, pa sama prijava možda znači da Novak planira da učestvuje u Melburnu.

Podsetimo, Đoković je rekao da je vakcinacija za njega lično pitanje i da o tome ne želi da se izjašnjava javno.

Pored Đokovića, Srbiju bi na ATP kupu trebalo da predstavljaju Dušan Lajović i Filip Krajinović. Takođe, prijavljeni su i Rusi koje predstavljaju Danil Medvedev, Andrej Rubljov i Aslan Karacev.

Od najjačih igrača sveta tu su i Aleksander Zverev, Stefanos Cicipas, Mateo Beretini, Kasper Rud, Hubert Hurkač, Feliks Ože Alijasim, Kameron Nori, Dijego Švarcman, Dominik Tim...

Interesantno je da nema Rafaela Nadala među prijavljenima, pa tako Španiju predstavljaju Roberto Bautista Agut, Pablo Karenjo Busta i Albert Ramos Vinjolas.

ATP kup na programu je od 1. do 9. januara, a titulu brani Rusija.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ U ČUDU! Srbin ne pamti kada mu se ovako nešto desilo...