DA LI BI SE KLADILI NA ŠERIF U MADRIDU? Đokovićev teniski otac priziva senzaciju i poraz Srbije od Hrvatske

Novosti online

02. 12. 2021. u 15:04

KRENULI smo sitno da odbrojavamo do polufinala Dejvis kupa. Reprezentacija Srbije protiv Hrvatske, spektakl u najavi.

ДА ЛИ БИ СЕ КЛАДИЛИ НА ШЕРИФ У МАДРИДУ? Ђоковићев тениски отац призива сензацију и пораз Србије од Хрватске

Foto: N.Paraušić

A jedan čovek je sedeo na klupama obe selekcije, a uz to je i teniski otac Novaka Đokovića. Reč je o Nikoli Piliću, koji je za hrvatske medije govorio o mogućim scenarijima u Madridu.

- Prva kombinacija je da Srbija dobije dva singla i tu je priča gotova, međutim, ako se dogodi iznenađenje i ako bude 1:1, onda je Hrvatska u ulozi velikog favorita. Kao što sam rekao, Srbija je u velikoj prednosti, i ako se ne dogodi senzacija, moramo biti zadovoljni ovim polufinalom - rekao je Pilić.

Marin Čilić i Novak Đoković snage su odmerili 19 puta – u 17 navrata je slavio Đoković, Čiliću su pripala samo dva meča, oba u njegovom najboljem periodu karijere, kada je i bio treći teniser sveta. 

- Sigurno je da će Đoković biti veliki favorit. Ne bih rekao da je potrošen, ako čovek sezonu završi na prvom mestu i sa 3.000 bodova ispred drugog na ATP lestvici, ne možemo pričati o potrošenosti. On je jednostavno i na Olimpijskim igrama, i na Ju-Es openu i na Mastersu u Parizu sve ključne mečeve igrao u petoj brzini, niti jedan u šestoj. I zato je izgubio, jer kada on na betonu igra u šestoj brzini, njega je nemoguće dobiti. Ako je on sedam godina u nizu broj jedan i to sa velikom prednošću u odnosu na broj dva, onda se radi o najboljem teniseru koga ste ikad videli, u što sam i sam sebe uverio poslednjih meseci. Srbija je u ovom polufinalu favorit, i to veliki, kao i Đoković protiv Čilića, ali uvek se vraćamo na onu istu tezu koja glasi da u sportu jednostavno nema garancije. Mislite li da bi se neko kladio na moldavski Šerif protiv Reala u Madridu? Pa nema šanse, iznenađenja su uvek moguća, a dokaze dobijamo iz dana u dan.

Novinare je zanimalo i šta bi Pilić savetovao selektoru Hrvatske.

- Selektor može puno uticati u smislu izbora pravog igrača, koga ćeš staviti na određenog protivnika. Osim toga, naravno, selektor se može i mora pobrinuti da su igrači koje odabere za meč psihički i fizički spremni i da kad dođe trenutak, daju svoj apsolutni maksimum. Često se dogodi da upravo selektor u svoje tenisere unese tu dozu inspiracije koja može da odluči meč, i siguran sam da je u sjajnim mečevima Nine Serdarušića i Borne Goje i selektor Martić i te kako dao svoj doprinos - zaključio je Pilić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina