NOVAK ĐOKOVIĆ SLETEO U JATO "ORLOVA": Srbija sa najboljim na svetu spremna za Dejvis kup (FOTO)

Đ. S.

23. 11. 2021. u 16:38

SLETANjEM najboljeg tenisera sveta u jato "orlova", Dejvis Kup selekcija Srbije je kompletirana i spremna za napad na "salataru".

НОВАК ЂОКОВИЋ СЛЕТЕО У ЈАТО ОРЛОВА: Србија са најбољим на свету спремна за Дејвис куп (ФОТО)

FOTO: TSS/Neda Miletić

Novak Đoković stigao je danas u Insbruk, priključio se kolegama i prijateljima iz reprezentacije i odradio prvi trening sa ekipom selektora Viktora Troickog, koja je došla u sastavu: Filip Krajinović, Dušan Lajović, Miomir Kecmanović i Nikola Ćaćić.

Srpska reprezentacija će u gradu podno Alpa, sada već blago prekrivenim snežnim pokrivačem, 26. i 27. novembra protiv Austrije i Nemačke započeti grupni deo završnog turnira Dejvis Kupa.

U četvrtfinale će proći dve najbolje selekcije i ukrstiti se sa tandemom iz grupe u kojoj su: Francuska, Velika Britanija i Češka, a igraće se, takođe, u Isbruku (1. i 2. decembar). Potom slede i konačni obračuni u Madridu, polufinale i finale, koji su na programu 4. i 5. decembra.

- Izuzetno sam srećan i počastvovan ovakvim krajem sezone. Moje srce je puno, deo sam Dejvis kup reprezentacije Srbije, a šta od toga može biti lepše, radosnije i važnije za jednog sportistu. Hvala selektoru Troickom na ukazanom poverenju, hvala komletnom timu koji me je prihvatio na najlepši mogući način i omogućio da živim svoj san - istakao je mladi Kecmanović, koji je danas trenirao sa Đokovićem.

Kada je Srbija prvi i jedini put osvojila trofej Dejvis kupa, imao je samo 11 godina i uživo je bodrio neke od današnjih saigrača u beogradskoj "Areni" u finalnom duelu sa Francuzima.

- Gledao sam, uživao, divio se, kao što im se i dan danas divim. I već tada želeo sam da jednog dana budem sa njima, da budem deo te sjajne ekipe, da se zajedno borimo i pobeđujemo. Radio sam mnogo od tada do sada, pretrčao na hiljade kilometara, ali želja mi se ispunila. Nova želja je da osvojimo trofej Dejvis kupa za Srbiju i čvrsto verujem u to - zaključio je Kecmanović.

SASTAVI

SRBIJA

Novak Đoković
Dušan Lajović
Filip Krajinović
Miomir Kecmanović
Nikola Ćaćić

AUSTRIJA

Denis Novak
Jurij Rodionov
Džerald Melcer
Oliver Marah
Filip Osvald

NEMAČKA

Jan Lenard Štruf
Dominik Kepfer
Peter Gojovčik
Kevin Kravic
Tim Puc

Podsetimo, Srbija u petak igra protiv Austrije, a u subotu je na programu duel sa Nemačkom.

BONUS VIDEO: NOLE U TRANSU: Ovako slavi pobedu Orlova

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!