NOVAK U ŠETNJI TORINOM: Najbolji teniser sveta izveo "klince" u grad pred početak Završnog turnira (FOTO/VIDEO)

Novosti online

12. 11. 2021. u 16:30

NAJBOLjI teniser sveta svih vremena Novak Đoković stigao je u Torino gde u nedelju počinje Završni turnir sezone.

НОВАК У ШЕТЊИ ТОРИНОМ: Најбољи тенисер света извео клинце у град пред почетак Завршног турнира (ФОТО/ВИДЕО)

foto: Tviter/atptour

Posle 13 godina u Londonu, turnir se seli u grad na severu Italije, a Nole predvodi osmorku koja je najviše pokazala u poslednjih 12 meseci na ATP turu.

Novak je daleko najiskusniji među učesnicima, pošto prvi put od 2016. godine na Završnom turniru ne učestvuje nijedan od ostalih članova "velike trojke", ni Federer ni Nadal.

Zbog toga je nekadašnji olimpijski šampion Mark Rose izjavio da je ovo najgori Završni turnir u istoriji, što je u najmanju ruku potcenjivački prema gren slem šampionu Danilu Medvedevu i olimpijskom pobedniku Saši Zverevom, ali i ostali momci su dali sve od sebe i nisu oni krivi što samo Novak od Velike trojke odoleva godinama i povredama.

Posle noleta, najstariji su Medvedev i Beretini koji imaju po 25 godina. Najmlađi je Kasper Rud koji ima 22, Stefanos Cicipas ima 3, a Saša Zverev, Andrej Rubljov i Hubert Hurkač po 24. 

Nole je pred početak turnira izveo naslednike u razgledanje Torina, koji je jedan od lepših gradova Italije. Često nepravedno zapostavljen pored Rima, Firence, Venecije, pa i Milana, glavni grad Pijemonta i prva prestonica ujedinjene Italije ima šta da ponudi turistima, što su Nole i pripadnici "nove generacije" i pokazali.

- Možda ću ispasti pristrasan, jer sam rođen ovde, ali - koliko je lep Torino - napisao je italijanski teniski novinar Luka Fjorino na Tviteru.

Turnir u Torinu počinje u nedelju. Titulu brani Danil Medvedev, a Novak će pokušati da izjednači rekord Rodžera Federera po broju osvojenih pehara.

BONUS VIDEO - Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna