"OPET ON!" Američki CNN o onome što je Đoković uradio u Parizu

D. N.

08. 11. 2021. u 12:27

NOVAK Đoković je ponovo u centru pažnje najvećih svetskih medija.

ОПЕТ ОН! Амерички CNN о ономе што је Ђоковић урадио у Паризу

FOTO: AP/Tanjug

Ni američki Si-En-En nije izuzetak.

Novak Đoković je pobedio Danila Medvedeva u finalu mastersa u Parizu, ali to nije tema koju je pomenuti medij odabrao za naslov.

Evo kako je o pariskom uspehu našeg asa Si-En-En izvestio svoje čitaoce uz naslov "Đoković prestigao Pita Samprasa sedmi put završivši sezonu kao broj 1":

"Novak Đoković je ispisao novu stranicu teniske istorije - u subotu. Tada je obezbedio prvo mesto na listi najboljih tenisera u aktuelnoj godini, i to rekordni sedmi put u karijeri.

Pobedom nad Hubertom Hurkačom od 3:6, 6:0, 7:6 u polufinalu pariskog mastersa Đoković se odvojio od Pita Samprasa, koji je šest puta bio prvi na kraju sezone, od 1993. do 1998.

Potom je 34-godišnji Đoković pobedio Danila Medvedeva u finalu, sa 4:6, 6:4, 6:3, potvrdivši svoju dominaciju kao najbolji u jednoj godini, što je prethodno ostvario 2011, 2012, 2014, 2015, 2018. i 2020.

- Samo sam ponosan i ekstremno srećan - bila je Novakova reakcija na rekord: - Očigledno je da je to bio jedan od najvećih ciljeva, uvek će to i biti, taj pokušaj da se bude broj 1, a i da se sezona završi na tom mestu.

Tanjug/AP

Novak Đoković

Tome je dodao sledeće:

- Ostvariti ovo rekordni, sedmi put, i prestići mog idola iz detinjstva, mog uzora Pita, je stvarno nešto neverovatno. Veoma sam zahvalan, veoma blagosloven što sam u ovoj poziciji.

Ranije ove godine Đoković je oborio rekord Rodžera Federera od 310 nedelja (ukupno, tokom karijere) na vrhu ATP liste.

O tome je za Si-En-En rekao da je osećaj "kao kruna svih ostvarenja tokom 15 godina profesionalne karijere".  

Foto: N.Paraušić

Novak Đoković i Rodžer Federer

Njegova pobeda nad svetskim brojem 2 Medvedevim, u reprizi ovogodišnjeg finala Ju-Es opena, kada je Medvedev raspršio Đokovićeva nadanja da će osvojiti "kalendarski slem", opet je dovela do toga da Novak Đoković obori jedan rekord.

Do sada je delio prvo mesto sa Rafaelom Nadalom po broju masters titula, ali sada je Đoković samostalno prvi, sa 37 takvih trofeja.

Ujedno, produžio je svoj pariski rekord na šest osvojenih titula na tamošnjem mastersu", zaključuje američki medij ovu priču o srpskom asu.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a