EMA RADUKANU POSLE PORAZA NA IV: "Još sam neiskusna"

Novosti online

09. 10. 2021. u 19:48

TREBAĆE još vremena Emi Radukanu (18) da se privikne na sve uslove VTA tura i da krene da pobeđuje u kontinuitetu.

ЕМА РАДУКАНУ ПОСЛЕ ПОРАЗА НА ИВ: Још сам неискусна

FOTO: EPA

Šampionka Ju-Es opena, od koje, ruku na srce, niko nije očekivao da ponese to zvanje, ispala je u prvom kolu Indijan Velsa. Od Britanke je bolja bila Aleksandra Sasnovič - 2:0 (6:4, 6:2).

Mladoj Emi, to je bio prvi povratak u akciju još od senzacionalnog slavlja u Njujorku i podizanja uvis pehara namenjenom osvajačici poslednjeg grend slema u sezoni.

Međutim, po sopstvenom priznanju, rivalka je u presudnim trenucima meča odigrala zrelije, poučena dugogodišnjim iskustvom na Turu, dok je Emi ovo bio tek treći VTA turnir u 2021. U drugom setu, imala je prednost od 4:2 što nije uspela da zadrži i dopustila je Beloruskinji da dođe do preokreta.

- Presudno je bilo njeno iskustvo u tom trenuktu - objasnila je Radukanu.

- Ona je verovatno 100 puta bila u situaciji da gubi 4:2, a meni je ovo tek treći put da igram na VTA turniru ove godine. Doći će i ta rutina sa vremenom, neću ništa da požurujem. Nisam ušla u meč sa pritiskom jer sam u svojoj glavi svesna da sam neiskusna. Još uvek sve upijam - rekla je Ema, koja će i pored rane eliminacije sa IV napredovati na sledećoj VTA listi i prvi put će ući u Top 20, što će biti napredak za dva mesta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna