FEDERER VIŠE NEĆE BITI ZAŠTIĆEN: Švajcarac 20 godina nije bio u ovakvoj poziciji, čeka ga pad na ATP listi

Novosti online

05. 10. 2021. u 15:54

UPRKOS tome što je Rodžer Federer odigrao samo 13 mečeva u 2021. godini i dalje se nalazi u najboljih 10 na svetu, tačnije trenutno je deveti na ATP listi.

ФЕДЕРЕР ВИШЕ НЕЋЕ БИТИ ЗАШТИЋЕН: Швајцарац 20 година није био у оваквој позицији, чека га пад на АТП листи

FOTO: AP/Tanjug/Andy Brownbill

Ipak, osvajač 20 grend slem titula neće se još dugo zadržati tu. Naime, pravila ATP-a u narednim sedmicama prestaju da štite legendarnog Švajcarca, koji će uskoro doživeti najteži pad za poslednjih 20 godina.

Federer je bio prinuđen da ranije okonča sezonu, pa tako ne može odbraniti postojeće i osvojiti nove bodove. Zbog toga bi do kraja godine mogao da ispadne iz najboljih 20, što je poslednji put bio slučaj još 2001.

ATP je u poslednjih godinu i po dana često menjao pravila i ona su Švajcarcu uvek išla u prilog pošto su čuvala njegov renking. Ipak, do kraja 2021. će "ostaci" bodova iz 2019. konačno biti obrisani, pa će tako i Federer doživeti ozbiljan pad.

Već od narednog ponedeljka biće 10. na svetu, prestićiće ga Kasper Rud. Razlog za to je brisanje 480 bodova, ali neće se Rodžerov pad tu završiti.

Za vrat mu dišu Feliks Ože-Alijasim i Huert Hurkač od kojih će imati nešto manje od 100 bodova prednosti.

Osim bodova iz Indijan Velsa, Federer će uskoro izgubiti 500 bodova iz Bazela (osvojio titulu) i 400 bodova sa Završnog mastersa (zabeležio dve pobede). Sve će to usloviti da Rodžer padne blizu 20 mesta.

Mogao bi da bude i iza te pozicije, pošto ostali teniseri na predstojećim turnirima mogu da dođu do dodatnih bodova.

Bilo kako bilo, Federera očekuje pad, a ostaje da se vidi da li je spreman da se naredne godine vrati u vrh svetskog tenisa, jer tamo smo navikli da ga gledamo.

BONUS VIDEO: NOVAK ZAPEVAO "PUKNI ZORO"! Pogledajte snimak o kom priča Srbija, Đoković oduševio goste

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati