NOVAK NAPADA REKORD U INDIJAN VELSU: Đoković postaje prvi teniser sa šest titula u američkoj pustinji?

Novosti online

24. 09. 2021. u 21:25

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković igraće na mastersu u Indijan Velsu koji se igra od 4. do 17. oktobra u pustinji na jugu Kalifornije, potvrdili su organizatori.

НОВАК НАПАДА РЕКОРД У ИНДИЈАН ВЕЛСУ: Ђоковић постаје први тенисер са шест титула у америчкој пустињи?

Foto AP

Iako je posle poraza u inalu Ju-Es opena najavio da će verovatno propustiti ostatak sezone, Nole je rešio da se ipak prijavi za turnir koji je osvajao rekordnih pet puta.

Turnir u Indijan Velsu tradicionalno se igra na proleće kao prvi iz masters serije u sezoni, ali je ove godine odložen za jesen zbog pandemije koronavirusa.

Novak je petostruki šampion i deli prvo mesto večite liste sa Federerom, a srpski as ovde je slavio 2008, 2011 i od 2014 do 2016. godine.

Pored Novaka, učešće na Indijan Velsu potvrdio je i drugi reket sveta Danil Medvedev, koji ima teoretsku šansu da do kraja sezone pretekne našeg asa na prvom mestu, iako je sam priznao da će to biti nemoguća misija.

Njih dvojica brane malo bodova u Indijan Velsu pošto su obojica ispala u trećem kolu prethodnog izdanja turnira.

Posle Indijan Velsa ostalo je da se odigra još pariski masters na kome je novak trijumfovao 2019, a Danil Medvedev prošle godine; odnosno Završni turnir na kome rus brani titulu, a Novak polufinale.

BONUS VIDEO - Novak zapevao "Pukni zoro"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)