DEVOJČICE ZA PEHAR: Ema (150. na listi): Šok, pravo ludilo. Lejla (73): Mnogi sumnjali u mene

Đ. S.

10. 09. 2021. u 21:26

TINEJDž senzacije boriće se za pehar Ju-Es opena. Ema Radukanu i Lejla Fernandez (obe 2002. godište), plasirale su se u finale njujorškog grend slema i kreirale jednu od najlepših ovogodišnjih teniskih priča.

ДЕВОЈЧИЦЕ ЗА ПЕХАР: Ема (150. на листи): Шок, право лудило. Лејла (73): Многи сумњали у мене

FOTO: AP

Prvo je Ferandezova u polufinalu savladala Arinu Sabalenku posle velike borbe (2:1), da bi Radukanuova nešto kasnije razbila Mariju Sakari (2:0) i tim činom prešla put od kvalifikantkinje do finalistkinje.

Prvi put u istoriji nekog slema, desio se takav slučaj, ali bajkama i jedne i druge će doći kraj. S tim da će jednoj biti srećan, a drugoj tužan.

- Iznenađenje. Iskreno, ne mogu da verujem. Šok, ludilo. Sve to zajedno. Mnogo mi znači sve ovo. Naravno da sam kao i svi želela da igram na grend slemu, ali nisam znala da će se to dogoditi ovako brzo, a onda još i finale ovako rano, jednostavno nemam reči - kazala je Ema Radukanu, inače 150. na VTA listi.

Isto važi i za Kanađanku Fernandez, koja će značajno napredovati sa 73. pozicije. Njen put do finala bio je izuzetno težak, savladala je dve grend slem šampionke, Anđelik Kerber i Naomi Osaku, a u noći između petka i subote je pokazala da i te kako pripada teniskom kremu.

- Mnogi su sumnjali u mene. Govorili su mi da nikada neću postati profesionalna teniserka i da se posvetim studijama. Sećam se reči moje učiteljice koja mi je rekla da prestanem da se bavim tenisom, da nikada neću biti neko u ovom sportu i da se posvetim isključivo učenju. Svaki dan mi je to u glavi i kažem sebi da treba da nastavim da se borim za svoje snove - kazala je Kanađanka čiji je otac nekadašnji fudbaler iz Ekvadora, Horhe Ferandez, dok joj majka Filipinka.

Interesantna životna priča krasi i Emu Radukanu, čiji je otac Jan iz Rumunije, dok joj majka Rene Kineskinja. Njeni roditelji su emigrirali u Kanadu, rođena je u Montrealu, a kada joj je bilo dve godine, preselili su se u Veliku Britaniju. Bavila se baletom, vozila motocikle, ali je ipak odluka pala na tenis. Pun pogodak čini se.

BONUS VIDEO:

ODUŠEVLjENjE KAO NIKAD PRE: Vajda slavi Novakovu pobedu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KRAJ ZA DŽABIR: Ribakina preko Kudermetove do pobede