BAJKA BRITANSKE TINEJDŽERKE SE NASTAVLJA: Radukoju šokirala olimpijsku šampionku i plasirala se u polufinale Ju-Es opena (VIDEO)

Novosti online

08. 09. 2021. u 21:03

NASTAVLjA se američki san Eme Radukanu! Britanka koja još nema ni 19 godina stigla je iz kvalifikacija do polufinala Ju-Es opena i to tako što je u četvrtfinalu eliminisala olimpijsku šampionku Belindu Benčić - 6:3, 6:4!

БАЈКА БРИТАНСКЕ ТИНЕЈЏЕРКЕ СЕ НАСТАВЉА:  Радукоју шокирала олимпијску шампионку и пласирала се у полуфинале Ју-Ес опена (ВИДЕО)

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Radukanu je tek treća teniserka izvan Top 100 koja je uspela da se plasira u polufinale Ju-Es opena.

Do tog podviga je stigla iz kvalifikacija i bez izgubljenog seta. Na Flešing medouz je došla kao 150. igračica sveta a plasmanom u polufinale obezbedila je mesto broj 51 sledećeg ponedeljka.

Protivnica u polufinalu biće joj bolja iz meča Karolina Pliskova - Marija Sakari. Drugi polufinalni par čine Arina Sabalenka i još jedna tinejdžerska senzacija, Lajla Fernandes, koja je na putu do polufinala eliminisala Naomi Osaku, Anđelik Kerber i Elinu Svitolinu.

Pre manje od tri meseca Ema je bila 361. na VTA listi i malo ko izvan britanskog teniskog saveza je uopšte čuo za nju. Onda je dobila specijalnu pozivnicu organizatora Vimbldona i tamo stigla do osmine finala.

Ema je rođena 2002. godine u Torontu, ali se sa dve godine preselila u Bromli, na jugoistočnom obodu Londona.

Otac joj je Rumun, a majka Kineskinja pa ne čudi što su joj idoli iz ženskog tenisa Simona Halep i Na Li.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)