NOĆ KADA JE MESI POSTAO VEĆI OD PELEA: Argentinac došao do 79. gola i prestigao legendarnog Brazilca

Đ. SAMOILOVIĆ

10. 09. 2021. u 20:16

HET-trik u meču protiv Bolivije u 10. kolu kvalifikacija za SP 2022, lansirao je Lionela Mesija na golgeterski tron Južne Amerike.

НОЋ КАДА ЈЕ МЕСИ ПОСТАО ВЕЋИ ОД ПЕЛЕА: Аргентинац дошао до 79. гола и престигао легендарног Бразилца

FOTO: AP

Omaleni mađioničar iz Rosarija svrgnuo je doskorašnjeg vladara Zelenog kontinenta, legendarnog Pelea, koji je u opremi Brazila tresao mreže rivala u 77 navrata.

Nadahnutom partijom na domaćem tlu, pred 21.000 navijača, prvo je izjednačio učinak Pelea (trenutno u bolnici, oporavlja se posle operacije tumora), da bi zatim stigao i do 78. i 79. pogotka u dresu Argentine, kojoj se posle nove pobede (3:0) "osmehnuo" put na Mundijal sa kraljem Mesijem na čelu.

- Bio sam stvarno nervozan, želeo sam maksimalno da uživam. Dugo sam čekao na ovo, sanjao o tome... Trenutak u kojem je došlo je jedinstven, posle toliko čekanja - u dahu je pričao kapiten "gaučosa".

Usledila je i fešta, argentinska publika željna fudbala vratila se na tribine da bodri ljubimce, pa je osim Mesijevog neverovatnog dostignuća, povoda za slavlje bilo i zbog trofeja Kopa Amerike, osvojenog sredinom juna. Podsetimo, "gaučosima" je to prvi veliki pehar posle 28 godina pauze, ne računajući Olimpijske igre. Do njega su stigli trijumfom nad najvećim rivalom, Brazilom, u njihovom "dvorištu", na čuvenoj "Marakani".

Dok je šetao trofej desno-levo, držeći ga u rukama, Mesi nije mogao da zadrži suze na ozarenom licu, naboj emocija bio je prevelik u tom trenutku. Naročito Leu, koji se godinama borio sa stigmom neuspešnog kapitena, morila ga je činjenica da nikada ništa nije osvojio sa reprezentacijom, ali u poslednja dva meseca, krvna slika Leovog učinka u A timu značajno se popravila.

Zanimljiv je i podatak da je Mesi sada najbolji strelac južnoameričkih kvalifikacija za SP u istoriji, 26. pogotkom prestigao je nekadašnjeg saigrača Luisa Suareza (25).

- Ne postoji bolji način da proslavim ovaj uspeh. Moja majka je ovde, braća i sestre su na tribinama. Patili su puno zbog mene i sada slave. Veoma sam srećan - priznao je Mesi.

"Monumentalom", zdanjem Rivera, na kojem su "gaučosi" zaigrali prvi put posle četiri godine, odzvanjalo je: "Mesi je veći od Pelea", navijači su bili u transu zbog svojevrsnog dvostrukog trijumfa nad Brazilcima. Ko zna kako bi bilo da sudar dve najveće južnoameričke selekcije u nedelju nije prekinut i da su Argentici drugi put zaredom pobedili Brazil. Ali, ni to nije uspelo da utiče na žurku na "Monumentalu" u "noći kada je Mesi postao veći od Pelea", kako su je argentinski novinari nazvali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade