LEJLA FERNENDEZ OTVORILA DUŠU: Govorili su mi da nikada neću postati profesionalna teniserka i da se posvetim učenju

Novosti online

10. 09. 2021. u 11:05

MLADA kanadska teniserka Lejla Eni Fernandez živi svoj san u Njujorku! Tinejdžerka, koja je pre samo četiri dana napunila 19 godina, boriće se za prvi grend slem trofej u karijeri i to protiv godinu dana mlađe rivalke Eme Radukanu.

ЛЕЈЛА ФЕРНЕНДЕЗ ОТВОРИЛА ДУШУ:  Говорили су ми да никада нећу постати професионална тенисерка и да се посветим учењу

FOTO: Tanjug

Fernandezova nastupa pod zastavom Kanade, ali joj je otac bivši fudbaler Ekvadora, a majka Filipinka. Ipak, Lejla Eni je rođena u Montrealu i svoje tenisko ime izgradila je u Kanadi, a sada je čeka prvo grend slem finale i to na Ju-Es openu. 

- Mislim da smo obe odigrale veoma dobar meč. Ona je počela neverovatno dobro, ali drago mi je da sam ostala strpljiva i smirena, borila sam se za svaki poen. Srećna sam što sam uspela da budem ofanzivna u taj-brejku i što sam koristila svoje prilike. Imala sam svoje šanse i u drugom setu, ali sam napravila nekoliko grešaka, ona je iskoristila to i osvojila drugi set. U trećem smo imale pravu bitku, obe smo dale sve i srećna sam što sam mogla da izvučem sve do kraja - rekla je Fernandezova posle meča. 

Ona iza sebe ima savršene dve nedelje tenisa u Njujorku, a od starta Ju-Es opena redom je rušila Naomi Osaku, Anželik Kerber, Elinu Svitolinu, a juče je bila bolja od Arine Sabalenke. 

- Mislim da sam postigla nešto neverovatno. Ne znam. Jedna reč koja mi je stalno na umu – magično, možda to najbolje opisuje ono što sam uradila i kako igram. Jednostavno se zabavljam i pokušavam da uradim nešto i za navijače kako bi i njima bilo zabavno. Drago mi je da vole ono što vide na terenu, uživam u tome. Hajde da kažemo da je magično - istakla je kanadska tinejdžerka i opisala o čemu je mislila nakon što se plasirala u finale grend slema. 

- Ništa. Samo prazne misli. Jednostavno nisam mogla da verujem da se to dešava, samo su me preplavile emocije. Mislim da mi je malo laknulo što je loptica otišla u aut, bila sam zadovoljna načinom na koji sam se borila duže od dva sata i što mi se sav naporan rad isplatio i doveo me do finala.

U karijeri nije imala podršku svih, ali je jedan školski turnir promenio sve. 

- Govorili su mi da nikada neću postati profesionalna teniserka i da se posvetim učenju. Sećam se reči moje učiteljice koja mi je rekla da prestanem da se bavim tenisom, da nikada neću biti neko u ovom sportu i da se posvetim isključivo školi. Svaki dan mi je to u glavi i kažem sebi da nastavim da se borim za svoje snove - podvukla je Fernandez. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili