SPREMNA OSVETA ZA TOKIO! Novak: "Poraz u Japanu bio emotivno težak, biće opet velika borba"

Đ. SAMOILOVIĆ

10. 09. 2021. u 10:30

PUBLIKA utišana, Beretini arhiviran, na redu je - osveta! Nema stajanja za zahuktalog Novaka Đokovića, kako Ju-Es open odmiče, tako se i broj obrtaja na brzinometru najboljeg tenisera sveta podiže.

СПРЕМНА ОСВЕТА ЗА ТОКИО! Новак: Пораз у Јапану био емотивно тежак, биће опет велика борба

FOTO: Tanjug

Mateo Beretini pružio je otpor Đokoviću u četvrtfinalu poslednjeg grend slema u godini samo u prvom setu. Sve posle toga bila je igra mačke i miša, pa je Srbin bez većih problema preskočio i petu prepreku na putu ka 21. grend slemu i zakazao polufinale njujorškog turnira sa Aleksanderom Zverevom - 3:1 (5:7, 6:2, 6:2, 6:3). Borba za veliko finale je na programu večeras.

- Bio je sjajan meč, mnogo energije na terenu i van terena. Mateo je odličan igrač, standardni top deset, svaki put kada igramo to je neizvesna bitka. Izgubio sam prvi set, zaboravio sam na to, nastavio sam. Od početka drugog seta zaključao sam se i podigao se na poseban nivo i ova tri seta su bez dileme moj najbolji tenis ovde na Ju-Es openu - rekao je Đoković posle slavlja nad Italijanom, kojeg je na isti način, posle izgubljenog prvog seta, dobio u finalu Vimbldona, a slično je bilo i u četvrtfinalu Rolan Garosa, s tim da je Beretini tada dobio treći čin, ali je pao u četvrtom.

Morao je Novak u nekoliko navrata i da se izbori sa neprijatnim gledaocima, koji su znali da se neprikladno ponašaju u toku poena, aplaudiraju na promašene servise. Međutim, znao je Đoković da im uzvrati na najbolji mogući način - efektnim poenima i razoružavanjem rivala, posle kojih je, po pravilu, kažiprst završavao na usnama najboljeg na svetu u znak utišavanja navijača na stadionu "Artur Eš".

Nema dileme da će ga nešto slično sačekati i večeras, kada na megdan izlazi Zverevu. Bitka za finale Ju-Es opena biće sudar trenutno dva najbolja tenisera sveta. Nemac je Đokoviću pre nešto više od mesec dana naneo jedan od najbolnijih poraza u karijeri.

Skrojio je neverovatan preokret u Tokiju i oduzeo mu priliku da se bori za olimpijsko zlato, koje priželjkuje godinama. Od tada igra kao u transu, nema nijedan poraz, osvojio je Sinsinati, bez problema dobija rivale u Njujorku. Ali, večeras će imati pred sobom najtežu moguću enigmu - dobiti Đokovića u meču na tri dobijena seta.

- Za mene je to emotivno bilo teško. Dominirao sam na turniru u Tokiju do tog polufinala. Imao sam 6:1 i 3:2 protiv Zvereva. Onda mi se igra, nažalost, raspala. To se dešava - prisetio se Novak tog duela iz Japana pa dodao.

- Znam da će biti borba, veća nego sa Beretinijem. Naravno, spreman sam. To su prepreke koje moram da prođem kako bih stigao do željene destinacije. Ne mogu da predvidim rezultat, ali mogu da se pobrinem da maksimalno spreman izađem na teren. Volim da igram na tri dobijena seta, pogotovo protiv mlađih tenisera. Dosta mi pomaže iskustvo koje imam. Mislim da imam veće šanse od bilo kog protivnika.

Posle duela sa Beretinijem, Džon Mekinro je na terenu ponovo pitao Novaka o ulogu koji je pred njim na Ju-Es openu, odnosno kalendarskom slemu. Međutim, Đoković ga je kao iz topa prekinuo, jer su mu te priče više i dosadile, kratko odgovorio i izjurio sa najvećeg teniskog stadiona na svetu, "Artur Eša".

- U poslednje vreme postavlja se dosta takvih pitanja, što je i razumljivo. Međutim, dosta sam pričao o tome. Rekao sam milion puta da sam svestan istorije i da mi je to motivacija. Ne želim previše da razmišljam o tome, psihički me opterećuje - kazao je naš as.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri