RODŽER, RAFA I KONORS NOVAKOVE METE: Đoković na svim gren slem turnirima u prva tri mesta po broju pobeda

Đ. S.

08. 09. 2021. u 22:14

NIGDE nije prvi, ali je svuda u vrhu. Novak Đoković je pobedom nad Džensonom Bruksbijem u osmini finala izjednačio učinak svog nekadašnjeg trenera Andrea Agasija na Ju-Es openu.

РОЏЕР, РАФА И КОНОРС НОВАКОВЕ МЕТЕ: Ђоковић на свим грен слем турнирима у прва три места по броју победа

FOTO: Tanjug

Srpski teniser upisao je tada 79. slavljeničku "recku" na terenima kompleksa Flešing Medouz. Jutros je igrao i za 80. protiv Matea Beretinija u četvrtfinalu njujorškog grend slema.

Novak još ne diše za vratom Rodžeru Federeru, koji drži drugo mesto sa 89 slavlja, a na čelu večne liste pobednika u Velikoj jabuci je neprikosnoveni Džimi Konors (98). Inače, pobeda nad Amerikancem Bruksbijem Novaku je bila 25. uzastopna na grend slemovima ove sezone.

Nanizao ih je po sedam na Australijan openu, Rolan Garosu, pa na kraju i Vimbldonu, i na svakom od tih najvrednijih teniskih turnira skočio na večnoj listi pobednika.

U omiljenom mu Melburnu, koji je pokoravao devet puta do sada, Novak se nalazi na drugom mestu u pomenutom statističkom aspektu, ima 82 pobede, deset manje od Rodžera. U Parizu je takođe odmah iza lidera. Rafa Nadal je apsolutni vladar Bulonjske šume sa 13 rekordnih titula i 105 trijumfa.

Samo je Federer uspeo da ponovi tu brojku (105) i to na Vimbldonu, koji je osvajao osam puta. Što se tiče Novaka u Londonu, tu je takođe ispred njega tandem Konors-Federer, pošto je Amerikanac drugoplasirani sa "kotom" 84. S obzirom na dugotrajnost i istrajnost, Federer je prvi i po ukupnom broju pobeda na grend slemovima, sa impresivnom cifrom od 369, dok je Đoković iza njega sa 321, a treći je Nadal sa 292. Apsolutna dominacija "velike trojke" jasno se vidi i po ovim, izuzetno bitnim brojkama.

I mada Novak nigde nije prvi, to bi vrlo lako moglo da se promeni kroz koju godinu, naročito ako se u obzir uzme da su aktuelni lideri završili karijere, poput Džimija Konorsa, ili su blizu kraja, poput Rodžera Federera koji će možda do trenutka kada okači reket o klin, neznatno uvećati svoj pobednički saldo na grend slemovima. Ali, jasno je da, polako ali sigurno, Đoković juriša ka prvim mestima po broju pobeda na svim grend slem turnirima, ako ostane na istom psihofizičkom nivou, na kakvom je sada, ni to nije nemoguće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna