BERETINIJEV TRENER OPTIMISTA PRED DUEL SA NOVAKOM: "A možda ja samo zavaravam sebe, Đoković uvek pronađe protivotrov za svakog rivala"

Novosti online

08. 09. 2021. u 18:27

MATEO BERETINI pokušaće u noći između srede i četvrtka da prekine seriju poraza na gren slemovima od Novaka Đokovića i time sprči srpskog asa da dođe do kalendarskog slema, prvog u muškom tnisu od 1969. godine kada je to uspelo slavnom Rodu Lejveru.

БЕРЕТИНИЈЕВ ТРЕНЕР ОПТИМИСТА ПРЕД ДУЕЛ СА НОВАКОМ: А можда ја само заваравам себе, Ђоковић увек пронађе противотров за сваког ривала

Foto AP

Trener italijanskog tenisera Vićenso Santopader uoči meča sa Đokovićem, otkrio je medijima da ima ideju kako bi Beretini mogao da napadne Novaka i profitira u tom meču.

- Prošlog četvrtka smo trenirali sa Novakom i probali nešto što bi moglo da bude od koristi, dok smo pokušavali da prostudiramo i shvatimo šta bi mu nanelo najviše štete. Već imamo nešto na umu, a kako se meč bliži, još ideja nam nadolaze - kaže Beretinijev trener za list "Republika".

Dodaje, ipak, da je to samo ideja, da je to Novak Đoković koji uvek pronađe protivotrov za igru rivala.

- Možda samo zavaravam sebe, ali sam optimista i ovog puta sam uveren da možemo nešto uraditi.

U dosadašnjim odmeravanjima Novaka i Beretinija, Srbin ima sve pobede, ukupno tri.

- Ovo su oni mečevi iz kojih Mateo može samo da dobije, čak iako izgubi. Igrati protiv Srbina je zadovoljstvo, to je siguran znak da smo na pravom putu. Mateo može osvojiti Grend Slem, u to sam siguran, i to bi bio zaista istorijski rezultat.

Beretini i Nole sastajali su se ove godine u četvrtfinalu Rolan Garsa i u finalu Vimbldona, a oba puta slavio je naš as. Igrali su još samo jednom, u grupnoj fazi Završnog mastersa 2019. kada je Nole ostvario jedinu pobedu u grupi A, uz poraze koje je pretrpo od Federera i Tima.

Susret u Njujorku počeće ne pr pola dva po srednjeevropskom vremenu, a moći ćete da ga pratite uživo na portalu "Novosti".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!