"NOVAK JE VELIKI IZAZOV" Kristijan Gerin se raduje susretu sa najboljim teniserom sveta u osmini finala Vimbldona

Novosti online

04. 07. 2021. u 17:56

KRISTIJAN GARIN je na nedavnom Rolan Garosu postigao najbolji lični rezultat na gren slemovima, plasmanom u četvrto kolo. Na Vimbldonu je ponovio taj uspeh a pokušaće u ponedeljak da ga i popravi. Ipak, to od njega malo ko očekuje, jer je protivnik najteži mogući - Novak Đoković!

НОВАК ЈЕ ВЕЛИКИ ИЗАЗОВ Кристијан Герин се радује сусрету са најбољим тенисером света у осмини финала Вимблдона

FOTO: EPA

I pored toga, čileanski teniser jedva čeka da ukrsti rekete sa najboljim teniserom sveta. On je imao samo reči hvale za najboljeg na svetu.

- To je veliki izazov. Imao sam tešku nedelju, igrao skoro svakog dana. Ipak, radujem se tom meču. Potrebno je da se odmorim, kako bih bio sasvim spreman za ponedeljak, jer Novak igra neverovatno ove godine - poručio je Garin.

Gerin trenutno zauzima 2. mesto na ATP listi, a od ponedeljka će, bez obzira na rezultat okršaja s Noletom, ostvariti najbolji plasman u karijeri pošto će biti 17. igrač sveta.

U karijeri je osvojio pet titula od kojih je najvrednija ona iz Rija sa turnira Serije 500, a ostale su iz Serije 250. Sve je osvojio na šljaci, a da je to njegova podloga potvrđuje i juniorski rolan Garos koji je osvojio 2013, pobedom nad Sašom Zverevim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)