TIP: U PONEDELJAK POČINJE VIMBLDON, Đoković prvi favorit za osvajanje titule

Novosti online

26. 06. 2021. u 10:00

NOVAK cilja treći slem. Nema Nadala, prete izazivači Cicipas, Medvedev, veteran Federer…

ТИП: У ПОНЕДЕЉАК ПОЧИЊЕ ВИМБЛДОН, Ђоковић први фаворит за освајање титуле

EPA

Osokoljen pariskom krunom, Novak Đoković kreće u pohod na treći ovogodišnji grend slem. Najbolji teniser planete, od ponedeljka 28. juna igraće na Vimbldonu, gde će posle osvojenih Australijan opena i Rolan Garosa, ciljati recku i sa najprestižnijeg turnira u belom sportu. Đoković je iz više razloga  ubedljivo prvi favorit da podigne pehar na centralnom terernu „Ol Ingland kluba“, a jedan od njih je što je zbog želje za odmorom, Rafael Nadal odustao od putovanja u London.

Dakle, prvog izazivača neće biti. Mada, imajući u vidu kako Nadal poslednjih godina igra na bržim podlogama, pitanje je da li bi uopšte i bio konkurentan u eventualnom duelu sa Novakom, koji je prethodna dva Vimbldona, održana 2018. i 2019. (2020. se nije igralo zbog pandemije virusa korona) osvojio. Ali, kladiocima se, što se tiče igranja na Đokovićevo osvajanje Vimbldona (kvota 1.90), preporučuje oprez. Bio je i 2016. u sličnoj situaciji, zablistao je u Melburnu, zatim i osvojio prvi trofej u Parizu, da bi na Vimbldonu „proklizao“ u trećem kolu. Nadaju se svi navijači našeg asa da to sada neće biti slučaj. Srpski teniser puca od samopouzdanja i jasno se vidi da je kada su grend slemovi u pitanju, uvek u brzini više nego na ostalim turnirima. I sam je više puta ponovio da su najveći turniri primarni cilj, a ove godine se ponovo otvorila mogućnost da dođe do takozvanog. „zlatnog slema“, odnosno da u jednoj kalednarskoj godini, osvojio sva četiri pehara sa najjačih teniskih takmičenja.

E sada, kada nema Rafe, oči će biti uprte u predstavnike nešto mlađe generacije koja je gladna uspeha i puna želje da prekine dominaciju „velike trojke“. Tu se najpre misli na Stefanosa Cicipasa (6.50) koji je na Rolan Garosu od Srbina pretrpeo bolan poraz u finalu, posle vođstva od 2:0 u setovima. Takođe, drugi teniser sveta, Danil Medvedev (7.00), ponovo će igrati na brzoj podlozi, pošto je poznato da nije najveći ljubitelj spore šljake. Nadaju se mnogi ljubitelji tenisa i da je Rodžer Federer spreman za poslednji ples na turniru koji je osvajao osam puta, najviše u istoriji. Međutim, kolena Švajcarca kao da su sve manje spremna za brze ritmove teniskog tanga, videlo se to i na prethodnim turnirima, mada, složiće se mnogi, da se čuvao za Vimbldon, na kojem će verovatno poslednji put napasti 21. grend slem pehar u karijeri.

KVOTE ZA PEHAR

Novak Đoković    1.91

Stefanos Cicipas    6.50

Danil Medvedev    7.00

Rodžer Federer    9.00

Aleksandar Zverev    13.00

GREND SLEMOVI

20 – Rodžer Federer

20 - Rafael Nadal

19 – Novak Đoković 



 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a