CICIPAS ČEKA NOLETA ILI RAFU: Grk preko Zvereva u pet setova do prvog finala Rolan Garosa

Novosti online

11. 06. 2021. u 18:28 >> 18:58

GRČKI teniser Stefanos Cicipas plasirao se u finale Rolan Garosa pobedom nad Aleksandrom Zverevim iz Nemačke u pet setova, 6:3, 6:3, 4:6. 4:6, 6:3.

ЦИЦИПАС ЧЕКА НОЛЕТА ИЛИ РАФУ: Грк преко Зверева у пет сетова до првог финала Ролан Гароса

FOTO: AP

Protivnik u finalu biće mu bolji iz teniskog večitog derbija između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

Cicipas je mnogo bolje otvorio meč i lako osvojio prvi set za koji mu je bio dovoljan jedan brejk. U drugom setu viđena su čak četiri brejka. Prvo je servis protivniku oduzeo Zverev i poveo 3:1, ali onda je Cicipas preuzeo kontrolu i osvojio pet gemova za redom.

Tada je izgledal oda će Grk lako do finala, ali je došlo do pada u njegovoj igri tokom trećeg set što je Nemac iskoristio i vratio se u meč.

Malo je nedostajalo Zverevu da stigne do potpunog preokreta poštzo je u prvom gemu petog seta imao tri brejk lopte, ali se Cicipas vratio, osvojio gem i najavio pobedu koja je stigla u devetom gemu, nakon što je Nemac u osmom spasao četiri meč lopte.

Ovo je Stefanosu prvo finale nekog gren slema, a do sada mu je najveći uspeh bio polufinale koje je ostvario rti puta - dva na AO i prošle godine na RG.

Grk je postao i najmlađi teniser (22 godine i 305 dana) koji je ušao u finale u Parizu još od Rafaela Nadala (22 godine i 5 dana).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)