VILANDER IMPRESIONIRAN ĐOKOVIĆEM: Dugo je Novak držao emocije u sebi, ponosan sam što sam deo ovog sporta

Novosti online

10. 06. 2021. u 17:31

NOVAK Đoković pobedio je Matea Beretinija u četvrtfinalu Rolan Garosu. Bivši švedski teniser Mats Vilander komentarisao je meč svetskog broja jedan protiv Italijana.

ВИЛАНДЕР ИМПРЕСИОНИРАН ЂОКОВИЋЕМ: Дуго је Новак држао емоције у себи, поносан сам што сам део овог спорта

FOTO: AP/Tanjug

Srpski as je slavio posle tri sata i 32 minuta borbe sa 6:3, 6:2, 6:7(5), 7:5 i tako zakazao novi teniski klasik protiv Rafaela Nadala.

Vilander je pohvalio igru Đokovića, posebno njegov ritern jer je odlično vraćao snažne servise koji su dolazili sa druge strane mreže.

- Đoković je bio odličan na riternu, bio je agresivan i vratio je veliki broj lopti u polje. Ceo meč nije ispustio svoj servis, nije dozvolio da ga protivnik brejkuje. Bio je impresivan - rekao je Vilander na "Eurosportu".

Potom je govorio o Novakovom "kriku" i emocijama na kraju meča.

- Emocije na kraju, to je sve vreme držao u sebi. Impresionirao me je – ponosan sam što sam deo ovog sporta. Mnogo emocija čuvaju u sebi profesionalni teniseri jer su prošli mnogo toga. Kada vidite takvu reakciju Novaka, sve je jasno. Težak je posao biti teniser tokom pandemije.

Sada sledi ovo što su svi čelkali - duel dva teniska gladijatora Đokovića i Nadala.

- Ovo je idealan scenario. Prvi put da mislim drugačije – ko god da pobedi između Novaka i Rafe, imaće veoma težak posao u finalu protiv Cicipasa ili Zvereva, koji imaju velike šanse da osvoje prvi grend slem - zaključio je Vilander.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest