VELIKI POZDRAV ZA PROFESORA: Ovako je Novak Đoković govorio o Jovanu Deretiću - "Serbi, narod i rasa!"

Novosti online

06. 06. 2021. u 18:59

DANAS je preminuo publicista Jovan I. Deretić, koji je bio poznat po teorijama o Srbima starosedeocima Balkana, čime se usprotivio zvaničnoj istoriografiji baziranoj na izvorima.

ВЕЛИКИ ПОЗДРАВ ЗА ПРОФЕСОРА: Овако је Новак Ђоковић говорио о Јовану Деретићу - Серби, народ и раса!

Foto: Depositphotos/Printscreen

Zanimljivo je da je najbolji teniser sveta bio poštovalac Jovana I. Deretića, a o njegovom radu je govorio tokom instagram uključenja na kanalu svoje supruge Jelene.

- Trenutno sam jako zainteresovan za alternativnu verziju srpske istorije. Kada kažem alternativnu mislim na onu verziju koja nije zvanična. Da smo mi...

- Nebeski narod - uskočila je Jelena.

- Ne, nego da smo došli sa Kavkaza u 7. veku na balkansko područje, nego da smo starosedeoci. Čitam knjige Deretića, evo da pokažemo i koja je i pozdravimo gospodina Deretića - pokazao je Nole.

Foto: Instagram

Novak se potom vratio sa knjigom Jovana Deretića u rukama.

- Serbi, narod i rasa! Veliki pozdrav za profesora kog lično poznajem. Vrlo je interesantno, ne bih ništa da govorim. Vidim da se i danas provlači kroz novine nešto što sam rekao. Svako od nas treba da bude otvorenog uma i da uradi svoje istraživanje. Da budemo svesni da je istina negde između. Ako pratimo jednu stranu informisanja, to teško može da nas učini realnim.

Novak je na kraju rekao da ga inspirišu radovi Deretića i Damjanovića, i istakao je da teži teoriji da smo starosedeoci, rekavši da ima dosta dokaza za to.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024