ĐOKOVIĆ VOZI KAO HAMILTON! Nole: Prija mi to poređenje

Novosti online

05. 06. 2021. u 21:02

NOVAK Đoković je u četvrtom kolu Frenč opena, a njegova igra u trećoj rundi isnspirisala je slavnog Džima Kurijera da ga uporedi sa legendarnim vozačem Formule 1.

ЂОКОВИЋ ВОЗИ КАО ХАМИЛТОН! Ноле: Прија ми то поређење

FOTO: AP

Nakon što je naš as savladao Ričardasa Berankisa sa 6:1, 6:4, 6:1, i usput oborio rekord koji su pre njega delili Rodžer Federer i Rafa Nadal.komentator ITV-4 televizije i nkadašnji prvi reket sveta Džim Kurijer uporedio ga je sa šampionom formule Luisom Hamiltonom i njegovom vožnjom, istakavši da je "Nole šampionski vozač u svetu tenisa sa najbolji kolima".

- Počastvovan sam što me upoređuju sa Luisom. Poštujem sve što radi u karijeri, ali i van nje, u njegovom aktivizmu, naročito u domenu prava životinja - rekao je Novak.

Hamilton je, kao i Novak, vegan i bori se protiv mučenja životinja i korišćenja u industriji odeće i kozmetike.

 - Ne želim da pričam o svojoj vožnji uz Luisovo ime, neprijatno je govoriti o tome u istoj rečenici sa Hamiltonom. Volim da vozim brzo, ali moram da poštujem pravila. Nikad nisam učestvovao u trci, ali poređenje moje igre sa formulom mi godi - zaključio je Novak.

Noletov protivnik u borbi za četvrtfinale biće Lorenco Museti, s kojim je nekoliko puta trenirao, što je mladom Italijanu dalo neku čudnu ideju da može da pobedi Đokovića.

S druge strane, Hamilton će u nedeljnoj trci za Veliku nagradu Azerbejdžana  ulicama Bakua startovati kao drugi, iza pobednika kvalifikacija Šarla Leklera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!