NI NADAL, NI FEDERER, VEĆ NOVAK! Đoković je prvi teniser kojem je ovo uspelo na Rolan Garosu!

Novosti online

05. 06. 2021. u 17:26

NOVAK Đoković ispisao je istoriju Rolan Garosa pobedom nad Ričardasom Berankisom. Najbolji teniser sveta postao je prvi igrač u Open eri koji se dvanaest puta zaredom plasirao u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske.

НИ НАДАЛ, НИ ФЕДЕРЕР, ВЕЋ НОВАК! Ђоковић је први тенисер којем је ово успело на Ролан Гаросу!

FOTO: AP

Đoković je u trećem kolu Rolan Garosa razbio litvanskog tenisera (6:1, 6:4, 6:1) i dvanaesti uzastopni put prošao je među 16. najboljih igrača u Parizu.

Rafael Nadal, koji je čak 13 puta osvojio Otvoreno prvenstvo Francuske, ne može da se pohvali ovim rekordom, pošto je 2016. morao da preda meč trećeg kola .

Nadal je tada prvi put od 2005. morao da se povuče sa Rolan Garosa, a zanimljivo da je titulu kasnije osvojio Novak Đoković što mu je i jedini trofej u karijeri na drugom Grend slemu u sezoni.

Sa dvanaest uzastopnih plasmana u osminu finala ne može da se pohvali ni Rodžer Federer koji je 2016. odustao od učešća u Parizu čime je prekinuo seriju od 65 uzastopnih učešća na Grend slemovima.

Federer do 2016. nijednom nije propustio Grend slem u 21. veku, ali eto te godine morao je da propusti Otvoreno prvenstvo Francuske.

Ni Nadal, ni Federer – već Novak Đoković drži ovaj rekord na Rolan Garosu, čime je još jednom potvrdio klasu.

Srpskog tenisera u osmini finala Rolan Garosa očekuje duel sa talentovanim Italijanom Lorencom Musetijem.

(Sputnik) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba