ĐOKOVIĆ MOTIVISAN PRED TREĆI MEČ NA ROLAN GAROSU: Publika daje energiju, čak iako nije na mojoj strani

Od stalnog dopisnika iz Pariza - Goran Čvorović

04. 06. 2021. u 20:08

PROTIVNIK Novaka Đokovića (1) u 3. kolu Rolan Garosa sutra u Parizu biće Litvanac Ričardas Berankis (93) s kojim se dobro poznaje i koji često trenira u Beogradu.

ЂОКОВИЋ МОТИВИСАН ПРЕД ТРЕЋИ МЕЧ НА РОЛАН ГАРОСУ: Публика даје енергију, чак иако није на мојој страни

FOTO: AP

- Imao je dve pobede ovde. Više mu odgovara tvrda podloga, ali izgleda da je dosta napredovao. Vrlo je brz, izuzetno snažan u nogama, dobro se "namešta" na loptu. Nema prodoran servis, ali to nadoknađuje ostalim udarcima. Znam šta treba taktički da uradim i kako da se postavim. Nadajmo se najboljem - skenirao je Novak svog protivnika.

TENISERI

REZULTATI: Rud - Davidovič Fokina 2:3, Fonjini - Delbonis 0:3, Nišikori - Laksonen 1:0 (predaja Laksonena), Zverev - Đere 3:0, Giron - Garin 1:3, Džonson - Karenjo Busta 0:3, Opelka - Medvedev 0:3, Cicipas - Izner 21.

Ali, malo toga zavisi od Litvanca. Kad je Novak ovako prodoran, energičan, efikasan, kao u prethodna dva nastupa na ovogodišnjem Rolan Garosu, za rezultat se pita samo on.

- Osećaj koji želim da imam o sebi i utisak koji hoću da ostavim kod protivnika je da sam u potpunosti prisutan i koncentrisan na meč, da zaista mora da odigra i više od svog maksimuma, da bi me dobio. Tako se i osećam, dobro i samouvereno na terenu.

Novak naglašava da je turnir tek počeo, ali da mu je forma odlična.

- To mi godi, to je ono što sam priželjkivao i zašta sam se spremao. Svi turniri koje sam igrao od Australijan opena bili su priprema za Pariz.

A meč će i ovoga puta igrati uz podršku s tribina, što mu mnogo znači.

- Naravno da je lepše igrati uz publiku, nego bez nje. Na velikom stadionu s publikom ili bez nje, velika je razlika. Volim da igram s publikom, ona daje energiju, podstrek. Čak i ako nisu na tvojoj strani, i to te, na neki način, motiviše! - odgovorio je Novak na pitanje "Novosti" na konferenciji za medije u Parizu.

TENISERKE

REZULTATI: Pavljučenkova - Sabalenka 2:1, Ribakina - Vesnina 2:0, Azarenka - Kiz 2:0, S. Vilijams - Kolins 2:0, Kirstea - Kasatkina 2:0, Baodsa - Bogdan u toku, Hercog - Vondrušova 0:2.

A prejak je danas bio Aleksander Zverev (6. nosilac) za našeg Lasla Đerea (55. ATP) u 3. kolu Rolan Garosa - 6:2, 7:5, 6:2. Srpski teniser je prvi gem osvojio tek u 24. minutu, posle 4:0 za Nemca. To je i bila razlika koja je ostala do kraja prvog seta.

U drugom setu, Laci je uspešno servirao i poveo sa 1:0. Počele su one duple greške protivnika koje je priželjkivao. Vođen frenetičnim navijanjem "Srbikosa" oduzeo je servis Zverevu, a onda to potvrdio vođstvom od čak 3:0.

Pod navučenim krovom "Šatrijea", dok je napolju pljuštala kiša, došao je Đere, bez straha i respekta prema 6. nosiocu, do 5:2. Imao je tri set lopte, ali ih nije iskoristio. Nanizao je onda Nemac pet gemova zaredom!

Treći set je samo bio posledica visokog vođstva koje je bilo teško dostići. Izgubio je Laci svoj servis, zatim se vodila velika bitka na sledeći servis-gem Zvereva, ali je od tog trenuta rezultat, praktično, bio rešen.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024