"ĐOKOVIĆ ĆE SIGURNO ZAVRŠITI SA NAJVIŠE GREND SLEM TITULA": Slavna Amerikanka veruje da će Novak nadmašiti velike rivale

Novosti online

26. 05. 2021. u 16:30

LEGENDARNA američka teniserka Kris Evert govorila je o predstojećem Rolan Garosu, ali i o GOAT trci o kojoj se dosta priča.

ЂОКОВИЋ ЋЕ СИГУРНО ЗАВРШИТИ СА НАЈВИШЕ ГРЕНД СЛЕМ ТИТУЛА: Славна Американка верује да ће Новак надмашити велике ривале

EPA/EFE

Naima, mnogi ne mogu da se odluče koji je najbolji u istoriji "belog sporta". Rodžer Federer i Rafael Nadal su do sada osvojili 20 Grend slem titula, Novak Đoković ima dve manje.

Ipak, Evert nema dilemu i smatra da će svetski broj jedan nadmašiti dvojicu velikih rivala kada je broj osvojenih najvećih trofeja u pitanju.

- Novak trenutno ima 18 titula. Sigurno će on biti taj koji će završiti sa najviše Grend slemova. Dobar je na svim podlogama i mlađi je od rivala. Mislim da se sve zasniva na tome koliko ćete biti zdrav. Posle toliko godina na Turu... Ako bude mogao da igra još tri, četiri godine, sigurno će osvojiti bar još četiri ili pet Grend slem titula - rekla je Evert.

Ona, ipak, tvrdi da je za osvajanje Rolan Garosa najveći favorit Rafael Nadal.

- U tri seta je ranjiviji, ali u pet ga je vrlo teško pobediti. Izdržljiv je toliko da može u svakom trenutku da igra tri, četiri ili pet sati.

Federer se nakon duge pauze na šljaci vratio na teren, ali legendarna Amerikanka mu ne daje puno šansi na Otvorenom prvenstvu Francuske u tenisu.

- Najbolja šansa će mu biti Vimbldon, gde su poeni kraći. Može da izlazi na mrežu. U poslednje vreme nije mnogo igrao i to je ono što me brine. Rodžer je izgubio instinkt, poverenje u sebe. Pre Vimbldona, srećom po njega, igraće nekoliko turnira i pokušaće da se vrati - zaključila je Kris Evert.

Rolan Garos ove godine počinje 30. maja i traje do 13. juna.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)