UVEK UZ MLADE I SPORTISTE: Ministar Udovičić posetio Bečej i Bačko Gradište (FOTO)

Novosti online

07. 05. 2021. u 14:56

MINISTAR omladine i sporta Vanja Udovičić otvorio je nove prostorije Kancelarije za mlade u Bečeju, multifunkcionalni prostor koji će biti novi kutak mladih.

УВЕК УЗ МЛАДЕ И СПОРТИСТЕ: Министар Удовичић посетио Бечеј и Бачко Градиште (ФОТО)

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Otvaranju novog prostora Kancelarije za mlade prisustvovali su i predsednik opštine Bečej Dragan Tošić i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.

- Danas je jedna od najstarijih kancelarija za mlade u Srbiji dobila novi prostor koji će biti baza mladosti, kreativnosti i solidarnosti u Bečeju. Siguran sam da će nove prostorije biti omiljeno mesto mladih za druženje i sticanje novih znanja, i da će se upravo ovde rađati nove ideje koje će prerasti u dobra dela. Ministarstvo omladine i sporta nastaviće da podržava inicijative mladih koji žele da doprinesu svojoj lokalnoj zajednici na najbolji način - izjavio je ministar Udovičić.

Ministar Vanja Udovičić je ovom prilikom posetio i jedan od najstarijih fudbalskih klubova u Srbiji FK „Vojvodina” i Osnovnu školu "Svetozar Marković" u Bačkom Gradištu i obradovao ih novom sportskom opremom.

- Veliko mi je zadovoljstvo što nastavljamo našu akciju obilazaka lokalnih sportskih klubova širom Srbije i što smo imali priliku da se družimo sa najmlađom ekipom u Vojvođanskoj ligi, fudbalerima FK ”Vojvodina”. Posetu Južnobačkom okrugu završili smo u Osnovnoj školi ”Svetozar Marković” u Bačkom Gradištu, gde smo nastavili našu akciju opremanja fiskulturnih sala sportskom opremom na teritoriji cele Srbije. Ministarstvo omladine i sporta posebnu pažnju usmerava na školski i rekreativni sport i cilj od koga nikada nećemo odstupiti je uključivanje što većeg broja dece u sistem školskog sporta, jer je fizička aktivnost osnovni preduslov zdravlja - izjavio je ministar Udovičić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)