NAJLEPŠA SPORTSKA PRIČA SRBIJE U EVROPSKOM GRADU SPORTA: Sportske igre mladih 29. aprila održane u Zrenjaninu

Novosti online

29. 04. 2021. u 16:39

EVROPSKI grad sporta za 2021. godinu ugostio je danas Karavan radosti i prijateljstva Sportskih igara mladih Srbije.

НАЈЛЕПША СПОРТСКА ПРИЧА СРБИЈЕ У ЕВРОПСКОМ ГРАДУ СПОРТА: Спортске игре младих 29. априла одржане у Зрењанину

FOTO: SIM/Stefan Cvetković

Posle Priboja, Zlatibora, Nove Varoši, Arilja, Valjeva, Šapca i Kikinde najlepša sportska priča Srbije ukrasila je terene SRC "Partizan", gde su se školarci iz Zrenjanina i okoline takmičili u pet sportova – između dve vatre, uličnoj košarci, fudbalu (mali fudbal i Coca-Cola kup), odbojci i atletici.

- Lepo je danas biti u Zrenjaninu i učestvovovati na Sportskim igrama mladih. Uživamo, družimo se, takmičimo. Prelep dan za sve nas - izjavila je učenica Tamara Vukov, koja se takmičila u dva sporta - prvo u atletskoj trci na 60 metara, a zatim  između dve vatre.

Na ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, predsednica Dunav osiguranja Sportskih igara mladih Srbije Marija Mihajlović, načelnica Srednjebanatskog okruga Snežana Vučurević, čuveni veslač Milorad Stanulov, osvajač dve medalje na Olimpijskim igrama, direktor Javne ustanove sportski objekti Bojan Mijatov, generalna sekretarka Sportskog saveza Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković i direktor Osnovne škole "Žarko Zrenjanin" Miroslav Brnjuš.

Gradonačelnik Simo Salapura izrazio je veliko zadovoljstvo što su Sportske igre mladih ponovo u tom gradu.

- Okolnosti jesu malo izmenjene, ali drago mi je što se svi učesnici pridržavaju mera. Želim svim učesnicima da im Igre ostanu u lepom sećanju, posebno u ovoj godini kad je Zrenjanin evropski grad sporta. Naravno, onim najboljim želim da budu što bolji na državnom finalnom turniru u Beogradu, a potom i na završnom međunarodnom turniru u Splitu - rekao je Salapura.

Nekada reprezentativka u atletici i učesnica Olimpijskih igara Vukosava Đapić Atanacković poželela je dobrodošlicu Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih u evropski grad sporta.

- Drago nam je da ste danas u Zrenjaninu, zvanično, evropskom gradu sporta za 2021. godinu. Deca su oduševljena Igrama, današnji dan je poseban za sve nas i nadam se da ćemo se ovako družiti i u budućnosti - istakla je ona.

Sva takmičenja održana su uz maksimalno poštovanje svih epidemioloških mera koje su u borbi protiv korona virusa propisali Vlada Srbije i lokalni Krizni štab.

U Srbiji, Dunav osiguranje Sportske igre mladih, održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije.

Sportske igre mladih je najmasovniji i veoma dragocen projekat u okviru krovnog CSR projekta "Prijatelj od detinjstva".

Od osnivanja do danas na Sportskim igrama mladih u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini učestvovalo je više od dva miliona školaraca, na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima a u sve tri zemlje, za decu je sve potpuno besplatno. Vrednost projekta Igara prepoznale su mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života regiona i Evrope, a posebnu podršku SIM-ovcima pružaju ambasadori Igara: Nemanja Matić, Luka Modrić, Aleksander Čeferin, Miralem Pjanić, Edin DŽeko, Nikola i Luka Karabatić, Johanes Han, Predrag Mijatović, Karl-Hajnc Rumenige i mnogi drugi.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)