GRAD SE PONOSI DEVOJKAMA "Titula je veliki dar svim stanovnicima Uba

B. PUZOVIĆ

14. 04. 2021. u 19:50

ODBOJKAŠICE Uba postale su prvi put u istoriji kluba šampionke Srbije! Osvajanjem titule, igračice koje su i ligaški deo prvenstva završile kao prve, ispisuju, praktično, novo poglavlje istorije sporta Tamnave, jer je Ub decenijama poznat po vrhunskim fudbalerima, Draganu Džajiću, Dušanu Saviću, Nemanji Matiću, koji odatle potiču.

ГРАД СЕ ПОНОСИ ДЕВОЈКАМА Титула је велики дар свим становницима Уба

FOTO: OSS

U protekle dve godine, ŽOK Ub osvojio je sve moguće titule u srpskoj odbojci. Najnoviji, šampionski trofej, jedini koji je nedostajao u njihovoj vitrini, Ubljanke su slavile u uzbudljivoj majstorici (3:2) protiv komšijskog TENT-a iz Obrenovca.

- Veoma sam ponosan što smo postali državni prvak u sportu koji je nebrojeno puta do sada obradovao naciju na evropskim i svetskim šampionatima - kaže Darko Glišić, predsednik Opštine Ub.

- Titula je veliki dar svim stanovnicima Uba koji predano, bezrezervno pomažu klubu, bodre i prate odbojkašice na svim takmičenjima. Ovo je uspeh za anale Uba, jer je šampionska titula stigla posle pobede nad odličnom ekipom obrenovačkog TENT-a.

Trener Vladimir Vasović ističe da klub ima velike ambicije, da se mogu očekivati novi uspesi i titule. Svakako, kaže ponosno Vasović, prva titula šampiona Srbije u ženskoj odbojci posebno će se pamtiti.

- Čestitke svima, od igračica do čelnika kluba. Kao i građanima, jer ceo Ub živi za odbojku. To je nešto prelepo - ističe iskusni stručnjak.

Oduševljena je bila i najubojitija igračica Jelena Vujić, koja je u finalu osvojila 28 poena.

- Pobeda je cilj svakog sportiste, a trudićemo se da ih bude još više. Ovo je i moja prva šampionska titula u karijeri, zato mi je veoma draga. Na najbolji način odužili smo se vernim navijačima i svima koji su u klub ulagali i imali poverenja. U Ub, u Tamnavu, stići će još titula i pehara.

Šampionsku titulu osvojile su: Katarina Đorđević, Sanja Đurđević, Milana Božić, Aleksandra Gligorić, Teodora Pavlović, Anđela Stojković, Katarina Lukić, Ana Marija Mitrović, Ljiljana Ranković, Jelena Vulin, Sanja Trivunović, Ljubica Kecman, Aleksandra Đorđević, Sofija Medić.

GLIGORIĆEVA: NAJHRABRIJE U SRBIJI

ISKUSNA Aleksandra Gligorić preponosna je na svoje saigračice:

- Presudile su naša volja, želja i hrabrost. Moja ekipa je najhrabrija u Srbiji. To smo pokazale i u majstorici, koja je bila veoma napeta. Ponosna sam na sve devojke, borile smo se do poslednjeg atoma snage. Pokazale smo da je naša tvrđava neosvojiva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri