VREME JE ZA MLAĐE: Slađana Pop Lazić odlučila da se oprosti od rukometne reprezentacije

S. Krstović

08. 04. 2021. u 21:15

SLAĐANA Pop Lazić je odlučila da više ne igra za rukometšnu reprezentaciju Srbije. Ali, ne i da kaže "zbogom", jer nikad ne zna šta može da se desi u budućnosti. Pivotmen Bresta želi da se maksimalno posveti klupskoj karijeri, a da u selekciji prepusti šansu mlađim igračicama.

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА МЛАЂЕ: Слађана Поп Лазић одлучила да се опрости од рукометне репрезентације

Slađana Pop Lazić Foto M. Vukadinović

Veruje da će devojke i bez nje izboriti plasman na SP u Španiji.

- Smatram da je vreme za mlađe generacije. Hoću da se više posvetim sebi, klupskoj karijeri, tim pre što moj Brest ima priliku da zaigra na F4 Lige šampiona. U ovom trenutku, ovo je definitivna odluka, jer postoji i ono "nikad ne reci nikad". Jednostavno, ništa se ne zna - ističe u telefonskom razgovoru za "Novosti" Slađana Pop Lazić, koja je za Srbiju odigrala 110 utakmica i postigla 324 gola.

Na odluku jedne od naših najboljih rukometašica sigurno je uticao i neuspeh u Đeru u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju...

- Iskreno, ima i toga. Ostao je veliki žal što nismo odigrale bolje, što nismo izvadile japansku vizu. Shvatila sam i da su neke druge reprezentacije dosta podmladile ekipu. Možda je ovo što smo do sada uradile i naš maksimum. Znam da je uspeh izboriti i kvalifikacije, ali nismo uspele. Verovatno je to presudilo je da se povučem - podvukla je Pop Lazićeva.

Sjajna rukometašica veruje da će drugarice u baražu za SP u Španiji savladati Slovačku.

- Želim im svu sreću. Verujem u njih i nadam se da će izboriti Španiju. Ali, ovog puta ću ih, kao i svi u Srbiji, bodriti sa malih ekrana - optimista je Slađana Pop Lazić.

JAPAN OSTAO U SRCU

- JEDAN od najleših perioda ne samo u karijeri, nego i u životu, bilo je SP 2019. u Japanu, gde smo bile šeste. Ali, ostaće i žal što me tadašnji selektor nije pozvao u reprezentaciju za SP 2013. u Beogradu kada smo osvojile srebro. Zato me nije bilo do 2015, kada sam se vratila u državni tim - istakla je Slađana Pop Lazić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)