JOVANA RISOVIĆ ZA "NOVOSTI": Sa Bregarom stižu uspesi!

S. KRSTOVIĆ

04. 04. 2021. u 22:00

JOVANA Risović je radosna što je novi selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar.

ЈОВАНА РИСОВИЋ ЗА НОВОСТИ: Са Брегаром стижу успеси!

FOTO: Arhiva

Čuvarka mreže naše selekcije prezadovoljna je saradnjom sa slovenačkim stručnjakom u Krimu i veruje da za nju i devojke dolaze lepši dani. Nada se da će sredinom aprila u baražu biti bolje od Slovačke i izboriti plasman na SP, od 1. do 19. decembra u Španiji.

- Srećna sam što dolazi trener s kojim sarađujem od početka sezone. Bregaru je najbitniji odnos na terenu, prema igri, borbenost i želja. Videla sam da je za sajt RSS izjavio da nije bitno koliko koja igračica ima godine, već kako ćemo se ponašati na terenu. Mlad je trener, ali ima dosta iskustva i kvaliteta. Da je kvalitetan trener, uverila sam se ove sezone, u koju je Krim ušao sa mladim igračicama, a on je izvukao iz nas ono najbolje. Izuzetno dobro ume da spremi ekipu i taktički, za njegove godine zna dosta dobro rukomet - naglašava u telefonskom razgovoru za "Novosti" Jovana Risović.

OPORAVAK SA SLOVAČKOM

SVESNA je Jovana Risović da život ide dalje, ali i da još pate zbog neuspeha na kvalifikacijama za Olimpijske igre.

- Ostalo nam je u glavama da smo imali veliku šansu, ali ne možemo da vratimo vreme, biće novih velikih takmičenja, ako bog da i kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu. Mislim da možemo da se oporavimo, dugo smo u sportu, profesionalnci. Imamo kvalitet da se dignemo i da zaboravimo prošlost. Sada imamo novu priliku, krećemo od nule. Očekujem teške duele sa Slovačkom, ali mislim da ćemo sve uraditi na najbolji način i plasirati se na SP u Španiji.

Jovana primećuje da je Urošu blizak srpski mentalitet, kao i da veoma poštuje naš sport uopšte:

- Mnogo mu se sviđa način na koji unosimo energiju i emociju u sport. Zato verujem da ćemo sa njim ostvariti dobre rezultate, naročito u baražu za SP. Uskoro je prvo okupljanje, nemamo mnogo vremena, nov je, nadam se da će devojke u pripremama za duele sa Slovačkom upoznati njegov sistem i da ćemo se prilagoditi.

Ono što sve hrabri jeste da će od sledeće sezone u Krimu, osim Risovićeve, igrati i Dragana Cvijić, Andrea Lekić, Katarina Krpež Šlezak i Sanja Radosavljević.

- To će mnogo da nam znači, jer u našem sportu ne možemo često da se okupljamo. Zato će biti lakše, jer će i trener i pet igračica biti u jednom klubu, navići se na jedan sistem, tako da mislim da će nam zbog toga biti lakše - kaže Risović.

Mnogi se pitaju šta Bregar može to novo da donese našoj selekciji.

- Mislim da svaki trener ima svoj specifičan rad i smatram da Bregar može da donese novu energiju, da nas motiviše da damo svoj maksimum. Već sam rekla da je mlađi trener i na tu energiju i pozitivnost možemo da dobijemo mnogo. A uverila sam se i da mnogo zna - podvlači Risovićeva.

NAPREDAK UZ BRANKU

O GOLMANIMA će da brine Branka Jovanović, koja sa Jovanom radi i u Krimu.

- Rad sa nekim stručnim u tom delu mnogo znači. Moje iskustvo sa Brankom je veoma pozitivno, jer imam dosta uspeha. Srećna sam što ćemo imati kvalitetan rad i u periodu kada smo van klubova - kaže Risovićeva.

Možda će Uroš Bregar zbog svojih godina, 42, biti generacijski bliži devojkama.

- Ima i toga. Ali, ne znači što je mlad da odnos može da bude drugačiji. Ima autoritet i mislim da se to stiče na terenu, kroz znanje i igranje, što Bregar ima. Verujem da ćemo to pokazati na pravi način, i mi, i on - smatra Risovićeva.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri