STARTUJE KRALJEVSKA KLASA MOTO GP: Pita se Markes

Đ. S.

28. 03. 2021. u 09:09

DOK je "mačka" sedela u gipsu, sa teškom povredom ruke, Đoan Mir i Suzuki su poveli kolo na dvotočkašima i prošle godine podigli trofej u Moto GP.

СТАРТУЈЕ КРАЉЕВСКА КЛАСА МОТО ГП: Пита се Маркес

EPA

Pad Marka Markesa u Heresu u junu 2020. i pauza zbog oporavka u velikoj meri je odredio tok prošle sezone, a pred ulazak u novu, koja počinje današnjom (19.00) trkom u Kataru, situacija je slična.

Jer kada je zdrav i sedi za guvernalom "honde", šestostruki šampion Markes se za sve pita u najboljem takmičenju motora na svetu. Španac će zbog problema sa rukom propustiti prve dve trke koje se voze u Kataru i, najverovatnije, ponovo na stazu zakoračiti u Portugaliji ako sve bude kako treba na kontroli koja je zakazana za 12. april. Do tada, vozači poput Mira ili Dukatijevog Džeka Milera će pokušati da stvore što veći kapital kako bi ovu sezonu učinili što zanimljivijom.

Pored njih, dobre izglede za podijum imaju i piloti poput Fabio Kvartara i Aleksa Rinsa, dok je legendarni Valentino Rosi tek u sredini poretka kada su u pitanju favoriti za šampionsku titulu.

Italijanski doktor dvotočkaša i sedmostruki prvak kraljevske klase je pre kraja prošle sezone fabričku "jamahu" zamenio onom Petronasovom i upario se sa Frankom Morbidelijem u tom timu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024